16 juni Zilveren Zondag met schrijfster Josha Zwaan

Foto: Boekhandel Jansen en De Feijter

Geniet u van een literaire zondagmiddag? Of kent u iemand in uw omgeving die graag deelneemt aan een culturele activiteit, maar het lastig vindt dit zelf te organiseren? Kom dan naar de Zilveren Zondag en neem hem of haar mee.

Op zondag 16 juni, om 14:30 uur, organiseert De Paperclip in samenwerking met Boekhandel Jansen & de Feijter een literaire middag met schrijfster Josha Zwaan. Leidraad zijn haar historische romans.

Vervoer is mogelijk

De Zilveren Zondagen zijn een initiatief van Cultuurbedrijf RIQQ, Bibliotheek Veluwezoom, Filmhuis Dieren en boekhandel Jansen & De Feijter. Zij zorgen ervoor dat de activiteiten goed toegankelijk zijn. Mocht vervoer een probleem zijn, neem dan contact met ons op en wij denken mee. Alle informatie vindt u op www.zilverenzondag.nl of bel met Cultuurbedrijf RiQQ: 0313-415603.

  • Wanneer: Zondag 16 juni
  • Aanvang: 14:30 uur (inloop 14:00 uur)
  • Locatie: De Paperclip, Eiberstraat 14, Velp
  • Reserveren: www.eenpassievoorboeken.nl of 026-3628959
  • Toegang: 6 euro incl consumptie

Informatie over de Zilveren Zondagen: www.zilverenzondag.nl

Josha Zwaan

Josha Zwaan werd op 19 december 1963 geboren in Nieuw Zeeland, als dochter van Nederlandse immigranten. Toen zij drie jaar was verhuisde het gezin terug naar Nederland. Josha Zwaan groeide op in Zeeuws Vlaanderen, West-Friesland en op de Veluwe.

Al van jongs af aan schreef Josha Zwaan verhalen. Haar eerste ‘boek’ schreef zij op elfjarige leeftijd. De uitgeverij waar zij haar manuscript naar toe stuurde vond het een knap werkje, maar met een te volwassen thema (ziekte en dood) voor een kinderboek. Op haar achttiende behoorde zij tot de winnaars van een wedstrijd van VIVA: erotische verhalen door vrouwen geschreven. Dit verhaal werd opgenomen in een bundel, uitgegeven door uitgeverij Novella.
Schrijven bleef een rode draad in haar leven. In de verschillende functies die zij had schreef zij projectplannen en beleidsstukken en soms ook impressies van wat zij meemaakte met cliënten.
De tijd om verhalen te schrijven vond zij pas weer toen haar kinderen groter werden. Na haar veertigste verjaardag besloot Josha Zwaan serieus werk te maken van haar schrijverschap. Zij startte met het schrijven van een roman en werkte tussendoor aan verhalen en essays.

Bekende romans van Josha Zwaan zijn Parnassia, Zeevonk en Dwaallicht.

Wilt u alvast meer weten over Josha Zwaan? Bezoek dan haar website: www.joshazwaan.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden