Theo Joosten verlaat na 10 jaar de HAN

12 maart 2018

Theo Joosten verlaat met ingang van 1 april de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hierdoor vertrekt een inspirerende en verbindende faculteitsdirecteur. Theo heeft grote verdiensten gehad in de 2 directiefuncties die hij de afgelopen 10 jaar binnen de HAN bekleed heeft.

Paramedische Studies

Van 2008 tot 2012 was hij directeur van het Instituut Paramedische Studies (IPS). In die periode is de kwaliteit van de opleidingen in het paramedische domein toegenomen met een jarenlange landelijke top 1 plaats van de opleidingen Fysiotherapie en Mondzorgkunde als resultaat.

Faculteit Economie en Management

Sinds 2012 was Theo directeur van de Faculteit Economie en Management (FEM). In deze periode is de faculteit gegroeid van 7.750 naar 10.500 studenten. Het aantal medewerkers groeide van 550 naar meer dan 750.

De gebouwen van de FEM zijn onder zijn leiding de afgelopen jaren vernieuwd en gerenoveerd. Uniek voor de FEM was in 2013 de realisatie van het Instituut Deeltijdstudies, wat onder andere resulteerde in 5 nieuwe Associate degree opleidingen.

Daarnaast nam de externe oriëntatie enorm toe, ook door Theo’s bijdrage aan initiatieven als Legal Valley in Arnhem, een jarenlang lidmaatschap van de jury van de Nijmeegse Ondernemersprijs en niet in de laatste plaats door de uitstekende samenwerking met de Radboud Universiteit.

Start Academy en FEM Knowledge Tour

Tot de verbeelding spraken daarnaast initiatieven als de Start Academy en de FEM Knowledge Tour waarmee Theo de FEM op de kaart zette en de actualiteit en het netwerk naar binnen haalde.

Arnhem studiestad

In Arnhem heeft hij zich in het bijzonder sterk gemaakt om de stad meer gezicht te geven als studentenstad, via Arnhem Studiestad. Tal van initiatieven zoals een gezamenlijke introductie van de studenten van de 3 hoger onderwijsinstellingen waren daarvan het gevolg.

Afscheid met een lunch

Theo getuigde in zijn rol van ambitie, was extern gericht en had daarnaast een oprechte belangstelling voor het wel en wee van zijn studenten en medewerkers.

Theo zal in Arnhem op een nog nader te bepalen datum afscheid nemen met een lunch. In de middag volgt op diezelfde dag een receptie en borrel in Nijmegen.

Bron: HAN

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen