HAN en Saxion lanceren Topondernemersregeling

13 oktober 2017

Als student kiezen tussen je eigen onderneming of je studie? Dat probleem is verleden tijd voor ondernemende studenten van de HAN en Saxion. Op 7 september lanceerden de beide hogescholen de Topondernemersregeling (TOR) voor hun studenten. De regeling, geïnspireerd door de Topsportregeling, faciliteert studenten bij het combineren van ondernemen en studeren.

Geert-Jan Sweers (manager HAN CvVO), Ingrid Wakkee (lector Ondernemerschap – HvA) en André Roos (directeur Centrum voor Ondernemerschap – Saxion) bij de lancering van de Topondernemersregeling. Foto: Wielerdam Fotografie & Film.

HAN-studenten die aantoonbaar succes hebben als ondernemer en voldoen aan een aantal aanvullende voorwaarden, komen in aanmerking voor de status “Topondernemer”. Een “Topondernemer” kan rekenen op flexibiliteit in het studieprogramma, vastgelegd in afspraken op maat.

De TOR geeft in overleg mogelijkheid om bijvoorbeeld af te studeren of stage te lopen binnen de eigen onderneming, of om af te wijken van het reguliere onderwijsprogramma ten behoeve van noodzakelijke ondernemingsactiviteiten.

Startersbegeleiding

Zowel de HAN als Saxion bieden naast de TOR een uitgebreid startersbegeleidingsprogramma voor studenten met een ondernemersambitie. Vanuit de HAN loopt het programma Young in Business (YIB). Dit programma voorziet in een pakket aan diensten gericht op het stimuleren van kennis, vaardigheden, netwerk en faciliteiten. Verschillende regionale Business Partners en Ondernemersnetwerken dragen bij aan het programma. Alles om ondernemen én studeren zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen