Arnhemse winnares Gouden Kalf in One Night Stand films NPO 2

Foto:

Op vrijdag 5 december start op NPO2 een serie van zes films onder de titel “One Night Stands films. Zes duo’s van jonge, veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers presenteren elk een film van vijftig minuten. Actrice Loes Schnepper uit Arnhem won een Gouden Kalf voor haar rol in Voor Emilia, de openingsfilm van deze serie. 

De films van de zes duo’s van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers zijn soms aangrijpend, soms komisch, maar altijd origineel en gloednieuw. De One Night Stand-films werden voor het eerst vertoond op het Nederlands Film Festival 2014 in september en vielen in de prijzen bij de Gouden Kalveren 2014. Loes Schnepper uit Arnhem won een Gouden Kalf voor haar rol in Voor Emilia en Mads Wittermans was genomineerd voor zijn rol in Vrij
Voor Emilia
Voor Emilia vertelt het verhaal over de alleenstaande, 51-jarige onderwijzeres Lies wiens leven wordt ontwricht als er een nieuw meisje in haar klas arriveert. Ze wordt geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden. Langzaam groeit het verlangen naar vergelding voor het verdriet wat haar is aangedaan.
onsvoor-emiliafoto-diderik-evers
Voor Emilia (foto © Diderik Evers)
Programma
De One Night Stand-films zijn gemaakt in samenwerking met de NTR, VARA en VPRO en zijn vanaf vrijdag 5 december 2014 iedere week rond 23.15 uur te zien op NPO 2:
5 dec 2014, 23.00 VOOR EMILIA – (scenario en regie: Martijn Maria Smits, gebaseerd op een oorspronkelijk scenario van Thibaud Delpeut)  

12 dec 2014, 23.20  AREZO – (scenario en regie: Wiam Al-Zabari)  

19 dec 2014, 23.15 KETAMINE (scenario: Thijs de Boer, regie: Rogier Hesp)   

2 jan 2015, 22.50 VRIJ – (scenario: Laura van Dijk, regie: Martijn de Jong)  

9 jan 2015, 23.00 BASILE H. – (scenario: Rob Arends & Lisa de Rooy, regie: Janneke van Heesch)  

16 jan 2015, 23.00 EDDY & COBY – (scenario: Marco Knijnenburg, regie: Jeroen Annokkee)   
Informatie
Kijk voor meer informatie over de films en het project One Night Stand op: www.onenightstandoptv.nl; Kijk ook eens op Twitter: @onenightstandNL of Facebook: www.facebook.com/onenightstandoptv    
Project
One Night Stand is een van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle filmmakers in Nederland. Het project is een samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBO en de omroepen NTR, VARA en VPRO. Dit is de negende editie van het One Night Stand project. De zes films van dit jaar worden geproduceerd door BALDR Film, Family Affair Films en OAK Motion Pictures (voorheen NFI Motion Pictures) in coproductie met de omroepen. 
Foto’s © Diderik Evers
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen