Rozet Arnhem opnieuw in de prijzen

Foto:

Opnieuw heeft Rozet in Arnhem een landelijke prijs gewonnen. Ditmaal werd de ARC 14 Interieur Award uitgereikt, een award aan de architecten voor het interieur. Voor het gebouw of de gebruikers is het al de vijfde prijs sinds de ingebruikname in 2013.

Het architectencollectief Bert de Munnik, Abbie de Jong, GertJan Steinhauser en Evelyne Merkx kreeg donderdagavond 27 november de award uitgereikt in de Amsterdam ArenA. De jury stelde ‘dat de inwoners van Arnhem zijn gezegend met een gebouw dat in korte tijd een plek heeft veroverd in hun dagelijkse leven waar het met zijn karaktervolle interieur nog lang deel van zal uitmaken´. De jury beschouwt Rozet als ´onmiskenbaar een toevoeging aan de staalkaart van hedendaagse ontmoetingsruimtes´: ´Het interieur nodigt al bij de voordeur uit tot allerhande soorten van gebruik.´ 
Vijfde prijs
Bij de entree van Rozet zal vrijdag, zaterdag en zondag op een feestelijke manier aandacht besteed worden aan deze nieuwe mijlpaal in het nog maar prille leven van Rozet. Het is al voor de vijfde keer dat het gebouw of zijn gebruikers in de prijzen vallen. Zo werd het gebouw uitgeroepen tot Beste Gebouw van Nederland 2014 en werd het bekroond met de Heuvelink architectuurprijs als beste nieuwe gebouw in Arnhem 2014. Vorig jaar werd de bibliotheek uitverkoren als beste bibliotheek van Nederland (in de categorie grote bibliotheken) en Momento als leukste horecagelegenheid van Arnhem.
Kijk voor meer achtergrondinformatie op: www.dearchitect.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen