Arnhemse Vakkanjer pakt ticket naar WorldSkills Brazilië

Foto:

Tom Houtman, student aan het Rijn IJssel in Arnhem, heeft zich tijdens de VakkanjerWedstrijden gekwalificeerd voor WorldSkills 2015, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. Aan de wedstrijd, 11-16 augustus 2015 in Sao Paolo Brazilië, doen zo’n duizend jonge vakmensen uit de hele wereld mee. Ook de Gelderlander Patrick Biesemaat (InstallatieWerk Oost & Flevoland, Apeldoorn) gaat naar Zuid-Amerika.

Houtman was met zijn team de sterkste in de Manufacturing Team Challenge. De student aan het Arnhemse Rijn IJssel College volgt de opleiding Middenkader engineering BOL niveau 4 en werkt in de vakanties bij de technische dienst van Promens in Zevenaar. In zijn toekomstige beroep zal hij te vinden zijn in onder meer de kastenbouw en bij machinebouwers. Biesemaat won tijdens de kwalificatie in Arnhem in het wedstrijdvak elektrotechniek gebouwen. De twee Gelderse technici mogen nu in augustus volgend jaar meedoen aan de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen in São Paulo. Afgelopen oktober werd Biesemaat nog achtste tijdens EuroSkills in Lille.
De twee Vakkanjers streden woensdag en donderdag in het Rijn IJssel in Arnhem met veertien andere Vakkanjers uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek om plaatsing voor WorldSkills 2015. Komende week is de kwalificatie in de overige vakken, bij Scalda in Vlissingen (3 en 4 december). Net als de wedstrijden in Arnhem is die laatste kwalificatieronde live te volgen via een livestream.
Vakmanschap
Vakkanjers zijn aanstormende techniektalenten van ROC’s en bedrijven die de strijd met elkaar aangaan tijdens de VakkanjerWedstrijden. De beste Vakkanjers kunnen zich vervolgens plaatsen voor EuroSkills en WorldSkills. Tijdens EuroSkills 2014, vorige maand in Lille, scoorden de Vakkanjers in totaal drie keer goud, een zilveren  en een bronzen medaille. Met hun vakmanschap en prestaties zijn de Vakkanjers hét visitekaartje van de technieksector in Nederland en rolmodellen voor jongeren die hun profiel- of studiekeuze nog moeten maken. Volg de Vakkanjers op Facebook.com/vakkanjers en www.devakkanjers.nl.
winnaars-vakkanjers-kwalificatie-worldskillsfoto-techniektale
De winnaars (foto: TechniekTalent.nu/Olivier Huisman)
WorldSkills 2015, São Paulo
WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen, doet volgend jaar voor het eerst Zuid-Amerika aan. De strijd om wereldgoud is van 11-16 augustus 2015. Er doen naar verwachting meer dan duizend jonge talenten mee (een recordaantal), afkomstig uit zestig landen. Kijk voor meer info over WorldSkills 2015 in São Paulo op www.worldskillssaopaulo2015.com.
Over Vakkanjers
Met de VakkanjerWedstrijden (voor techniektalenten van ROC’s en bedrijven) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken en heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu.
Behalve Tom Houtman en Patrick Biesemaat hebben ook Niek Post (PM Aerotec B.V., Hengelo), Maurice Nijkamp (Twenteq B.V., Rijssen), Dik Vaanhold (Mosman Stainless Steel, Enschede), Arjan Henst (SEM Waterbehandeling B.V., Veldhoven), Fer van Maasakkers (Fontys Hogeschool, Eindhoven), Julian Groen (Marel meat processing, Oss) en Patrick van de Vreede (Paree B.V., ’s-Heerenhoek) zich geplaatst voor WorldSkills 2015 in São Paulo.
Op de foto in de header: Tom Houtman tijdens de VakkanjerWedstrijden in Arnhem (foto: Michiel van Ruitenbeek)
 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen