Eerste adventsdienst Lutherse kerk Arnhem

Foto:

Op zondag 30 november is een bijzondere eerste adventsdienst in de Lutherse kerk in Arnhem. Advent is de aanloopperiode naar de Kerst en omvat vier zondagen. De dienst begint om 10.30 uur.

Tijdens de dienst wordt een indrukwekkende eigentijdse compositie van Toon Hagen, “O kom, Immanuel” uitgevoerd. Een evocatief stuk minimal music dat doet denken aan canto ostinato van Simeon Ten Holt.
Twee koren werken mee om deze viering luister bij te zetten, een prachtige gelegenheid om uit de schatkamers van de lutherse kerkmuziek een van die juweeltjes tot klinken te brengen waar de vroegbarokke componisten in uitblonken: het dubbelkorige motet ‘ Nun komm’, der heiden Heiland van Michael Praetorius.
Informatie
30 november, 10.30 uur, Avondmaalsdienst-voorganger: ds H. Uytenbogaard; Koren: Nomen Nescio – Marja Stoter, Cantorij – Thea Endedijk, Orgel – Klaas Spijker; Lutherse Kerk, Spoorwegstraat 8 te Arnhem (dit is achter het Rembrandt theater). Na afloop van de dienst is er koffie en er is oppasdienst voor de allerkleinsten.
Kijk voor meer informatie op: www.luthersegmeentearnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
lutherse-kerk-arnhem-eerste-advent-2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen