Het Gelders Orkest in zee met André Kuipers

Foto:

Het Gelders Orkest brengt op 27 december 2014 de bijzondere wereld van de oceanen tot leven tijdens Blue Planet in Concert in Ziggo Dome te Amsterdam. Oscar-winnaar George Fenton dirigeert Het Gelders Orkest, terwijl WNF-ambassadeur André Kuipers de gehele presentatie voor zijn rekening neemt. Eerder werden Frozen Planet en Planet Earth succesvol uitgevoerd.

De adembenemende natuurbeelden zijn te zien in Ziggo Dome Amsterdam en worden muzikaal begeleid door Het Gelders Orkest. Het orkest viert dit jaar haar 125-jarig jubileum. Dirigent bij dit zeer special optreden is Oscar-winnaar George Fenton en niemand minder dan astronaut en WNF-ambassadeur André Kuipers neemt de presentatie voor zijn rekening.
André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht uit de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe. André Kuipers is een groot natuurliefhebber en zet zich in voor bescherming van de aarde. In deze hoedanigheid is hij ook sinds 2004 ambassadeur voor het Wereld Natuur Fonds.


Wereld Natuur Fonds
In BBC Earth’s The Blue Planet is de adembenemend mooie en mysterieuze wereld onder, boven en rondom onze wateren voor het eerst uitgebreid in beeld gebracht dankzij unieke filmtechnieken en jarenlang onderzoek. Blue Planet in Concert steunt het Wereld Natuur Fonds, zodat de prachtige natuur uit de film beschermd kan worden en doorgegeven kan worden aan toekomstige generaties.
Concertgegevens
Blue Planet in concert, Het Gelders Orkest; Dirigent: George Fenton, presentatie: André Kuipers; Locatie: Ziggo Dome Amsterdam, 27 december 2014, aanvang 20.00 uur. Tickets: € 29,50 – € 69,50
Meer informatie en tickets: www.hetgeldersorkest.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
blue-planet-poster
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen