Nek-aan-nek race Survivalrun Veno in the Wetlands

Het is Joey Bakker uit Arnhem niet gelukt de derde wedstrijd in het kampioenschap survivalrun te winnen. In Vollenhove werd hij na een spannende wedstrijd tweede op slechts zeven seconden. Bakker handhaaft zich wel in de top van het klassement.

De jaarlijkse survivalrun in Vollenhove, Veno in the Wetlands, staat bekend om de natte omstandigheden en de blubber. Het maakt de wedstrijd zwaar. Dit jaar waren de omstandigheden echter anders met een lekker najaarszonnetje en droog weer. Een frisse wind zorgde er voor dat menig deelnemer het lastig kreeg met de koude handen op onderdelen als touwklimmen. Het leverde in de Kop van Overijssel wel een mooie strijd op.
“Echt nat was het niet vandaag en blubber was er al helemaal niet, maar daardoor konden we dit jaar wel één van de snelste tijden lopen die daar ooit gelopen zijn”, aldus Joey Bakker, “de race was super spannend, leuke hindernissen en toch ook wel pittig.” 
gv4kwg8trix2uu2pc0qe3pnl2
Zeven seconden
Het werd een nek-aan-nek race tussen Joey Bakker en Jesse de Heer. Tijdens de wedstrijd wisselden de twee gedurig van positie en de beslissing in de wedstrijd viel pas vlak voor de bel. Bakker: “We moesten nog één swing-over en een zwaai. Jesse zwaaide net iets eerder en tikte de bel vlak voor mij aan.” Het verschil bleek zeven seconde in het nadeel van Bakker, maar met een tijd van 45.30 is het wel één van de snelste tijden op een BSC/JSC-A circuit.
c72k61sf389021f2tlnhpr2s3
De strijd in het klassement blijft ongemeen spannend en wordt voortgezet tijdens het NK in Dinxperlo op 21 december 2014.
Foto’s: Kees Bakker; klik HIER voor een fotoreportage van de survivalrun ‘Veno In the Wetlands’
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen