Sociale media voor ouderen in Bibliotheek Kronenburg

Facebook, Twitter, LinkedIn en andere sociale media nemen een steeds belangrijkere plaats binnen onze samenleving in. De Bibliotheek Kronenburg organiseert op 3 november van 10.00 tot 12.00 uur een voorlichting over dit onderwerp.

Mensen zoeken en vinden elkaar op het internet. Ze delen kennis, foto’s, films en blogs. De snelst groeiende groep gebruikers wordt gevormd door 55-plussers. Natuurlijk gaat er niets boven persoonlijk contact maar sociale media kunnen wel een uitkomst zijn wanneer familie of vrienden op afstand wonen, wanneer er informatie gezocht wordt rond en bepaald thema, of juist als men aandacht wil vragen voor bepaalde belangen.
Al deze verschillende vormen van sociale media roepen genoeg vragen op. Daarom geven Maria Wezendonk van de Bibliotheek Arnhem, Yvonne Sinkeldam van de Rijnbrinkgroep en Mariska Roelofs van de Samenwerkende Bonden voor Ouderen in Gelderland (SBOG) een voorlichting over de verschillende mogelijkheden van de sociale media: Facebook, Twitter en LinkedIn. 
De voorlichting is bedoeld om antwoord te geven op vraagstukken als: de voor- en nadelen van sociale media. Deelnemers worden wegwijs gemaakt in de beginselen van communiceren via sociale media en kunnen vragen stellen.
Na deze voorlichting is er de mogelijkheid tot aanmelden voor een vervolgcursus voor actieve senioren die hun leeftijdsgenoten willen helpen bij het gebruik van sociale media. 
De Bibliotheek organiseert meerdere activiteiten op het gebied van computervaardigheid en mediawijsheid. De Bibliotheek biedt onder andere ook workshops en cursussen om kennis te maken met  laptop, iPad en smartphone. Kijk voor deze en meer activiteiten op: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen