Moving Futures Festival in Arnhem

Foto:

Moving Futures is een nieuw, rondreizend festival dat talentvolle dansmakers aan het Nederlandse publiek presenteert. Het festival is een gezamenlijk initiatief van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost en strijkt van 6 tot en met 8 november neer in Arnhem.

Moving Futures Festival biedt een breed programma van voorstellingen, workshops, talkshows, lezingen en een feest op het gebied van dans. De gemeenschappelijke deler van de talenten: lef. Het zijn makers die met hun voorstellingen het publiek uitdagen, zich durven uitspreken over hedendaagse kwesties en zoeken naar raakvlakken buiten de dans. In een snelle en snel veranderende wereld blijven choreografen ons via de danskunst verwonderen met hun opmerkelijke kijk op de mensen en de dingen, op onszelf en de ander. 
Vijf talentontwikkelaars voor de dans – Dansateliers, Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost – riepen gezamenlijk een netwerk in het leven: Moving Futures. Met dit netwerk wordt opkomend choreografisch talent de kans geboden zich verder te ontwikkelen, meer speelmogelijkheden te creëren en kennis te delen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met theaters ter plaatse, om het publiek de dans van vandaag niet alleen te laten zien, maar ook te laten beleven.
 
Moving Futures Festival is gestart in Amsterdam (9-12 okt) en via Tilburg (15-17 okt), Drachten (24-26 okt) en Rotterdam (31 okt-2 nov) strijkt het neer in Arnhem (6-8 nov). Het festival wordt afgesloten op 18 december in Nijmegen.
 
Meer informatie en kaartverkoop: www.movingfutures.nl
moving-futures
Foto links: Jamain Brigitha, foto rechts: Diana Blok
Moving Futures wordt mede mogelijk gemaakt door BNG Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaal Fonds en VSB fonds. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen