De Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL)

Zondag 2 november vertelt Adjudant Geert Jonker van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) over de geschiedenis, taken en verantwoordelijkheden van dit bijzondere defensieonderdeel. De lezing vindt plaats in het auditorium van Rozet van 14.00 tot 16.00 uur.

De jaarlijkse Nijhoff-lezing is in samenwerking met het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur. Adjudant Geert Jonker, Senior Identificatiespecialist en Hoofd van de BIDKL, vertelt over de geschiedenis, taken en verantwoordelijkheden van dit bijzondere Defensieonderdeel. Ook zal hij aan de hand van een aantal identificatiezaken uit de afgelopen tien jaar, de verhalen van slachtoffers van de Slag om Arnhem vertellen. De lezing biedt hiermee een unieke inkijk in de praktijk van dit internationaal erkende kenniscentrum.
De lezing vindt plaats in het auditorium op de vijfde verdieping van Rozet aan de Kortestraat 16. Leden van de Bibliotheek betalen € 5,00 en niet-leden € 7,00. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma.
De Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) werd opgericht in 1945 en is namens de overheid verantwoordelijk voor het opsporen, bergen en identificeren van vermiste slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. De dienst wil oorlogsslachtoffers een naam geven en hun families uit onzekerheid halen. Zij beschouwen dat als hun zorgplicht en ereschuld. De BIDKL oordeelt daarbij niet over “vriend of vijand” of “goed of fout” maar denkt in vermiste zonen, vaders en echtgenoten. De BIDKL combineert forensische archeologie, fysische antropologie en militaire geschiedenis. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen