Steampunk festival Arnhem

Op zaterdag 8 november 2014 wordt in Arnhem de derde editie van Emporium Vernesque gehouden. Een festival voor liefhebbers van Steampunk, een creatief sciencefiction genre dat zich laat inspireren door schrijvers als Jules Verne en H.G. Wells. Het programma begint om 12.00 uur.

Vanuit binnen- en buitenland zullen honderden gekostumeerde Steampunkers afreizen voor deze unieke bijeenkomst. Het is een evenement voor fans van de lifestyle, maar ook bezoekers die niet weten wat het precies inhoudt zijn van harte welkom. Overdag is er ook voor kinderen vermaak en zij zijn samen met hun ouders van harte welkom.
Wat is Steampunk?
Steampunk is een fantasy subcultuur. Het is een combinatie van het Victoriaanse tijdperk en sciencefiction. Dromen over verre (tijd)reizen, wilde avonturen en fictieve uitvindingen. Mensen die hierin actief bezig zijn hebben allemaal zo  hun eigen ideeën hierover en uiten dit op zeer creatieve wijze, zowel in hun kleding als in gadgets en zelfverzonnen personages. Steampunk is sterk in opkomst in Nederland en daarom opende het unieke non-profit event in 2012 voor het eerst haar poorten. Er is een volledig dagprogramma in LuxorLive met dansvoorstellingen, creatieve workshops, exposities, spelletjes, lezingen en tea-duelling.
Tea duelling
Tea-duelling is een wedstrijd waarin twee personen tegenover elkaar zitten en op aangeven van een scheidsrechter een speciaal koekje dopen in een kop thee van minimaal 65 graden. Na vijf tellen wordt het koekje er weer uitgehaald en moet men proberen er een hap van te nemen, wat niet meevalt. Een heel ingewikkeld systeem van belachelijke spelregels maakt dit een hilarisch spel om aan deel te nemen, maar ook om toe te kijken. 
muj4tyu2h53p0iefmzi0t1vav
Tea duelling
Programma
Nieuw dit jaar is de fashion show. Verschillende ontwerpers zullen hun Steampunk creaties laten zien op de catwalk. Ook nieuw is de kledingruilmarkt. Hier kan iedereen die kleding (in steampunk geschikte stijl) heeft en die niet meer gebruikt ruilen voor iets wat hij/zij wel kan gebruiken. Ook dit jaar is er weer een warenmarkt en een zithoek met eten en drinken, geheel in stijl. Er zal ook een filmtheater zijn waar verschillende films zullen worden vertoond in het Steampunk/Fantasy genre. Een mooi voorbeeld hiervan is de korte fantasyfilm ‘Lessons Learned’ gemaakt door Toby Froud (Labyrinth) en geproduceerd door Heather Henson, dochter van Jim Henson (Labyrinth, Muppet Show). Ook zullen antieke films van rond 1900 te revue passeren.
De Duitse Steampunk band Drachenflug zal ’s middags hun muziek ten gehore brengen. Deze varieert van folk tot dansbare reggae. In de avond zijn er muziekoptredens van Schwarzblut(NL), en The Men That Will Not Be Blamed For Nothing(En). Schwarzblut is een collectief kunstwerk dat Duitse poëzie uitdraagt door middel van organisch-elektronische muziek. In combinatie met de bijbehorende videobeelden levert dit een zeer energieke show op. The Men That Will Not Be Blamed for Nothing is een old school punkrock band uit Londen. Ze maken van Steampunk SteamPUNK en voor even zal de anarchie weer opleven in Arnhem.
wsybcfc9gujjtxgkg8u1bnlz6
Randprogramma 
Op vrijdagavond is er een Raven pre-party in Willemeen. Hier zullen de DJ’s Kwoad, Slim, Miss Yani en B.U.R.B. je meevoeren in de wereld van EBM, Industrial en Darkwave. Dit alles natuurlijk wel met een speciale aankleding in stijl. Zondag is er voor iedereen die wil nog de mogelijkheid om even na te genieten tijdens een brunch op een nader te bepalen locatie.
Informatie
Emporium Vernesque is op zaterdag van 12:00 tot 23:00 in LuxorLive te Arnhem. Toegang is € 11,00 in de voorverkoop (incl. servicekosten) en € 13,50 aan de deur. Bezoekers die vrijdagavond naar de Raven party komen (6 euro entree) krijgen 2 euro korting op de toegangsprijs op vertoon van een Emporium Vernesque voorverkoop kaartje. Kijk voor meer info op www.emporiumvernesque.com en op de Emporium Vernesque Facebook pagina. Zien we jullie over honderd jaar geleden?
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
g7i8w0arpoejtx2d3mu4yb9jq
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen