Sax & Symfonie HGO i.s.m. Het ***** Symfonieorkest

Foto:

Zondag 2 november, Arnhem, Musis Sacrum, 14.15 uur, Inleiding 13.15 uur; Ook in Apeldoorn (31 okt), Zwolle (1 nov), Nijmegen (6 nov), Enschede (7 nov) en Deventer (8 nov)

Julia Jones dirigent 
Aurelia Saxofoon Kwartet  
Gershwin An American in Paris 
JacobTV Tipperary Concerto | Concert voor saxofoonkwartet en Orkest (wereldpremière) 
Barber Adagio for strings 
Bernstein West Side Story, symphonic dances
Niet alleen de jazzwereld heeft veel te danken aan de vinding die Adolphe Sax in 1846 patenteerde: de saxofoon. De Belg wilde een instrument maken dat de eigenschappen van alle klassieke orkestinstrumenten in zich verenigde: de souplesse van de strijkers, de dynamiek van het koper en de klankkleuren van het hout. De saxofoons vonden namelijk ook al snel hun weg naar het symfonieorkest, dankzij pionierende componisten als Bizet, Moessorgsky en Ravel. 
In samenwerking met Het Gelders Orkest, trekken Het ***** Symfonieorkest en het Aurelia Saxofoonkwartet alle registers open om de verrassende veelzijdigheid van de sax te demonstreren. Genieten dus van klassiekers als een An American in Paris van George Gershwin, Leonard Bernsteins symfonische dansen uit de West Side Story en van Samuel Barbers bekende Adagio for strings. Maar ook van een gloednieuw concert voor saxofoonkwartet en orkest van ‘een van de meest intrigerende en boeiende Europese componisten van vandaag’; JacobTV. 
Swingend Amerikaans repertoire en een Nederlandse wereldpremière onder leiding van de Britse dirigente Julia Jones. De sax in de hoofdrol in Sax & Symfonie.  
Kijk voor actuele informatie, reserveren en prijzen op www.hetgeldersorkest.nl   
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden