Movies That Matters On Tour: The Attack

Foto:

Focus Filmtheater Arnhem vertoont op woensdag 15 oktober om 19:00u, in de reeks Movies that Matter on Tour, de spannende speelfilm THE ATTACK, waarin een Israëlisch/Palestijnse chirurg in een soort nachtmerrie belandt, nadat blijkt dat zijn vrouw is omgekomen bij een aanslag, die zij zelf pleegde. Na de film is er een zaalgesprek met expertgasten. 

Movies that Matter on Tour is een landelijk film-en-debat-programma waarin een aantal filmtheaters samenwerken met lokale Amnesty-afdelingen. Eens per maand wordt een (nog niet in Nederland uitgebrachte) film vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. 
The Attack
Amin Jaafari is een gerespecteerde Palestijnse arts, werkzaam in een ziekenhuis in Tel Aviv. Hij heeft zich nooit met het conflict tussen de beide volken willen bemoeien. Tot er op een dag een bom afgaat in het centrum van Tel Aviv. Amin behandelt de slachtoffers en gaat na een uitputtende dag naar huis. Zijn vrouw is niet thuis. Midden in de nacht wordt hij in allerijl teruggeroepen naar het ziekenhuis en blijkt dat zijn vrouw de aanslag heeft gepleegd. Verbijsterd over deze vreselijke daad, besluit Amin uit te zoeken wat zijn vrouw er toe dreef dit te doen. Hij start een gevaarlijke zoektocht naar de mensen die haar rekruteerden. Tijdens zijn queeste komt hij ook zichzelf tegen en ziet zich geconfronteerd met zijn eigen identiteit en denkwijzen. 
The Attack is gebaseerd op het boek L’Attentat van Yasmina Khadra en won in 2013 de Dioraphte Film- en Literatuurprijs op het festival Film By the Sea in Vlissingen. De Libanese regisseur Ziad Doueiri werkte eerder samen met Quentin Tarantino aan beroemde films Jackie Brown, From Dusk Till Dawn, Pulp Fiction en Resevoir Dogs.
Na de film is er een gesprek met onder meer Jan van Koert, mediator bij conflicten en trainer op basis van het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie. 
Informatie en reserveren
Woensdag 15 oktober 2014, 19:00u. Focus Filmtheater Arnhem, Korenmarkt 42, 6811 GW Arnhem. Toegangsprijs bedraagt € 8,-, Met een F-pas krijg je € 2,- korting op de reguliere toegangsprijs. Op vertoon van een oude MtM-toegangskaart een kaartje voor de helft van de prijs! Er wordt geen korting op korting gegeven. Kaarten kunnen kosteloos worden gereserveerd en aangekocht via www.focusarnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen