Onthulling kunstwerk bij jubileum Presikhaven

Foto:

Op zaterdag 11 oktober om 15.00 uur wordt bij het Multi Functioneel Centrum Presikhaven in Presikhaaf het kunstwerk BAB|BEL onthuld. Het kunstwerk is speciaal gemaakt voor de toegang tot het Multi Functioneel Centrum (MFC). Tijdens de festiviteiten rondom het eerste lustrum van het MFC zal het kunstwerk door een ballonnenwedstrijd worden ingewijd.

BAB|BEL is geïnspireerd op een tafereel dat zich elke schooldag voor de deur van het MFC afspeelt: babbelende mensen. Het interactieve kunstwerk bestaat uit twee aluminium schalen aan weerszijden van het toegangspad. Ze vormen samen het woord BAB|BEL. Het is zo geconstrueerd dat wanneer je aan de ene kant in BAB fluistert, een ander dat in BEL kan verstaan. 
De directeur van de bibliotheek, Ria Oudega, zal het kunstwerk onthullen tijdens de festiviteiten die worden georganiseerd vanwege het vijfjarig bestaan van het MFC. De kunstenaar zal zijn werk toelichten. Voor de kinderen is er een ballonnenwedstrijd. 
babbelarnhempresikhaven
Beeldend kunstenaar en architect Thomas Schertzer uit Oostenrijk heeft BAB|BEL ontworpen in opdracht van gemeente Arnhem. Het MFC wilde graag één of meer kunstwerken voor de hele wijk. De uitgeschreven prijsvraag is gewonnen door Thomas Schertzer en architectenbureau Raum Labor uit Berlijn. Het kunstwerk van Raum Labor, de Chuck-a-Luck, is kort voor de zomer in de wijk geplaatst.
 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen