Lezing over de crisis, maar vooral over de oplossing

Foto:

In het boek De Vergeten Oplossing wordt niet alleen verteld wat echte crisis is, maar ook wat de oplossingen zouden kunnen zijn. Schrijver Eric Broekhuizen vertelt er over op vrijdag 10 oktober in Bibliotheek Centrum Arnhem. De lezing is interessant voor iedereen en juíst voor diegenen die helemaal niet met duurzaamheid bezig zijn.

“Stuntprijzen voor vliegtickets, plofkip of T-shirts…eigenlijk voelen we al op onze klompen aan dat deze lage prijzen niet kloppen. Doordat we deze producten en diensten blijven kopen, houden we onbedoeld het systeem van verkeerde prijzen in stand.” Ondernemer en schrijver Eric Broekhuizen vertelt in zijn boek De Vergeten Oplossing dat verkeerde prijzen ons verhinderen duurzame keuzes te maken. “Producenten en consumenten hoeven verborgen kosten niet te betalen en laten hier de samenleving en toekomstige generaties voor opdraaien. Denk hierbij aan afval, natuur, milieu en uitbuiting van armen. Wanneer dit wel zou gebeuren, heeft dit enorme gevolgen. Consumenten kiezen in dat geval wel duurzame producten, winsten van vervuilende bedrijven kelderen en een ware industriële revolutie van verduurzaming komt op gang. Tegelijk geeft dit uitzicht op het einde van de financiële crisis.”
Ecoprijs
De Vergeten Oplossing is geschreven voor iedereen en juist voor diegenen die helemaal niet met duurzaamheid bezig zijn en vertelt je niet alleen wat de echte crisis is, maar biedt vooral oplossingen. Eric Broekhuizen wil met dit boek een radicale omslag bereiken. Zoals de vleugelslag van een vlinder uiteindelijk kan uitmonden in een orkaan. Hij laat zien hoe de ecoprijs onze toekomst en die van alle generaties na ons zal veranderen en komt met een oplossing die werkt. Omdat die vergaande gevolgen heeft voor grote gevestigde partijen wordt die door sommigen liever gemeden… Het is De Vergeten Oplossing.
Informatie
Vrijdag 10 oktober, aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur. Locatie en adres: Bibliotheek Centrum Arnhem in het Auditorium 5e verdieping Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem. Aanmelden kan HIER, maar hoeft niet. De lezing duurt circa 1 uur, gevolgd door een half uur discussie. Tussentijds is er een kleine pauze. Na afloop koffie en napraten, met de gelegenheid om het boek aan te schaffen (€ 14,95)
Sluiting: 22:00 uur
Meer informatie over het boek: www.devergetenoplossing.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen