Mahlers Eerste, jubileumconcert HGO

Foto:

Vrijdag 10 oktober, Arnhem, Musis Sacrum, 20.15 uur, inleiding 19.15 uur; Ook in Apeldoorn (9 okt), Doetinchem (11 okt) en Nijmegen (12 okt)

Antonello Manacorda dirigent
Emma Bell – sopraan  
R. Strauss Vier letzte Lieder 
Mahler Symfonie nr.1 in D, ‘Titan’  
Gustav Mahler, Het Gelders Orkest en Antonello Manacorda zijn oude vrienden. In hetzelfde jaar – 1889 – dat de Arnhemsche Orkest Vereeniging zijn allereerste concert gaf, beleefde ook Mahlers Eerste symfonie zijn première. En in 1903 was de voorloper van Het Gelders Orkest het eerste symfonieorkest dat Mahlers Eerste in Nederland uitvoerde.
De werken van de componist staan sindsdien met grote regelmaat op het programma. Chef-dirigent Antonello Manacorda is een vurig bewonderaar van de Oostenrijkse componist. Hij richtte ooit – samen met de begin 2014 overleden Claudio Abbado – het Mahler Chamber Orchestra op en debuteerde met Mahlers Zevende bij Het Gelders Orkest. 
U begrijpt vast dat over dit deel van het jubileumconcert ter gelegenheid van 125 jaar Het Gelders Orkest niet lang is gesproken… Mahler wordt vergezeld door Richard Strauss. Deze grote dirigent, vriend en bewonderaar van Mahler blikte zestig jaar later met zijn Vier letzte Lieder terug op zijn leven. De wereldberoemde Engelse sopraan Emma Bell vertolkt zijn zwanenzang. 
Treurig wordt dit concert echter allerminst; de oude vrienden verheugen zich op een feestelijk weerzien!     
Kijk voor actuele informatie, reserveren en prijzen op www.hetgeldersorkest.nl   
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen