60e Kinderboekenweek in de Bibliotheek: Feest!

Foto:

De Kinderboekenweek bestaat dit jaar 60 jaar. De 60ste Kinderboekenweek, van woensdag 1 t/m zondag 12 oktober 2014, is het moment om het kinderboek te vieren. Dit jaar is het thema, zeer toepasselijk: Feest! Bibliotheek Arnhem heeft een feestelijk programma ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Hele Kinderboekenweek – Zoekplaatwedstrijd met leuke prijzen
Tijdens de hele Kinderboekenweek is er een zoekplaatwedstrijd. Dit keer moeten kinderen zoveel mogelijk figuren uit kinderboeken opzoeken met een feesthoedje. De deelnemers maken kans op gratis kids-menu’s voor 2 personen van Momento en gezinsarrangementen van Chimpie Champ.
Woensdagmiddag 1 oktober – Versier de bieb!
Bibliotheek Kronenburg, Bibliotheek Presikhaaf en Bibliotheek Centrum
Bij een feest horen vlaggetjes. Kinderen mogen zelf een feestelijk vlaggetje voor de bieb maken van hun favoriete kinderboek of kinderboekfiguur.
Woensdag 1 oktober – Workshop Beestachtige baksels
Bibliotheek Centrum (Rozet)  
Aan de hand van het verhaal ‘De verjaardag van de eekhoorn’ van Toon Tellegen gaan de kinderen aan de slag met een zelfverzonnen taart. Er wordt gewerkt met bijzondere materialen. De kinderen mogen aan het eind van de workshop hun eigen ontwerp mee naar huis nemen. De workshop Beestachtige baksels is een initiatief van de Bibliotheek en het Kunstbedrijf Arnhem.
Zaterdagmiddag 4 oktober – Plaza Patattamiddag met Nanda Roep 
Bibliotheek Centrum (Rozet) 
Op zaterdagmiddag 4 oktober komt de bekende kinderboekenschrijfster Nanda Roep met haar feestelijke Plaza Patattashow naar de Bibliotheek Centrum (Rozet). Kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops en tot slot is er een Plaza Patattavoorstelling. Met hun deelnemerskaart kunnen de kinderen bovendien tijdens de Kinderboekenweek een gratis boek ophalen in de Arnhemse Kinderboekwinkel.
Woensdagmiddag 8 oktober – Bert en Bartshow met Kees de Boer
Bibliotheek Presikhaaf en Bibliotheek Kronenburg
De bekende illustrator Kees de Boer komt naar de bieb met zijn vrolijke Bert en Bartshow.
Alle Kinderboekenweekactiviteiten zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden (voor de meeste activiteiten) via www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma is verplicht en vol=vol!
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
logokbw
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden