Souvenir Arnhem Filmmatinee

Foto:

In samenwerking met het Gelders Archief en Kwartiermakers Arnhem organiseert architectuurcentrum CASA op Open Monumentendag een filmmiddag met bijzonder bewegend beeldmateriaal van Arnhem in en kort na de oorlog. 

Aansluitend bij het thema van de Open Monumentendag speelt de evacuatie – toen de Arnhemmers van toen noodgedwongen ‘Op Reis’ moesten – hierin een hoofdrol. Naast een compilatie van filmpjes uit het Gelders Archief en de propagandafilm ‘Arnhem’ zal de film ‘Thuiskomst’ van Rudy Hornecker vertoond worden. Deze gedramatiseerde documentaire geeft een bijzonder tijdsbeeld van de stad en haar bewoners, die tussen de puinhopen hun leven weer oppakken.
 
Deze middag vindt ook de officiële lancering plaats van het fotoboek Arnhem 40-45, een uitgave van WBooks in samenwerking met het Gelders Archief. Samensteller en auteur Ingrid D. Jacobs zal hierbij een korte toelichting geven, het boek is aansluitend verkrijgbaar voor €24,95.
Datum: zondag 14 september; aanvang: 16.00 uur, zaal open vanaf 15.30; locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177; entree: gratis; Info: www.casa-arnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
casaabridgesoclosedefvoorkant
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden