Het Werk van de Imker in de Bibliotheek Centrum

Foto:

Zaterdagmiddag 13 september staat er op de trappen van Bibliotheek Centrum in Rozet een informatiestand over het werk van de imker. Het is voor jong en oud en ook voor niet-leden van de Bibliotheek gratis toegankelijk. 

De bij is voor de mens van groot belang vanwege de bestuiving van veel plantensoorten. En bovendien maakt dit beestje uit nectar de heerlijkste honing! Bijen werden vroeger gehouden in holle boomstammen, en later in rieten korven. Tegenwoordig gebruikt de imker kasten, waar de honing makkelijker uitgehaald kan worden.
De enthousiaste imkers van De Bijenstal laten graag zien wat er allemaal komt kijken bij het houden van bijen. Voor kinderen zijn er kleurplaten en een quizkast. En met een beetje geluk is er een echt bijenvolkje te bewonderen!
De bijen
Er zijn meer dan 300 soorten bijen waarvan de honingbij veruit de bekendste is. Het is een ijverig diertje, dat van zonsopgang tot zonsondergang op zoek is naar nectar en stuifmeel. De honingbij is onderdeel van een hechte en intelligente kolonie, waarbinnen de koningin, de darren en de werksters communiceren in hun eigen bijentaal. Dat honingbijen kunnen steken, is helaas velen bekend. 
Tenzij iemand allergisch is voor het bijen gif, hoeft er echter geen sprake te zijn van paniek bij een steek van de honingbij. Met dank aan de imkers (bijenhouders) kunnen wij genieten van de heerlijke honing die bijen voortbrengen. Een product dat niet alleen lekker is, maar ook nog gezond!
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden