Zaterdag 18 september presenteert Tycho Scholten zijn tweede boek bij het Colofon

Foto: Het Colofon

Tycho Scholten (2000) komt uit de omgeving van Arnhem, waar hij op het Stedelijk Gymnasium zat. Inmiddels heeft hij een bachelor filosofie behaald aan de universiteit van Leuven en is hij bezig met een bachelor rechten.

Op zijn achttiende verjaardag werd zijn eerste fantasyroman gepubliceerd: ‘Verloren wereld’, het begin van de ‘Pangaea’-trilogie. Deze zomer wordt het avontuur eindelijk vervolgd, met ‘Verloren zoons’.

Fantasyroman

Het verhaal speelt zich af in een ‘vergeten’ verleden van onze aarde: wat als er op het supercontinent Pangaea – dat zo’n 225 miljoen jaar geleden bestond en later weer uit elkaar gedreven is – al een menselijke beschaving was? Misschien vinden de Atlantislegende, Bijbelse verhalen en mythische figuren daar wel hun oorsprong… Dat zijn in elk geval belangrijke inspiratiebronnen geweest voor Tycho. En geïnspireerd door Michael Scotts bekende boekenreeks over Nicholas Flamel, heeft hij daar een goede dosis magie aan toegevoegd. Waar Tycho in zijn debuut de lezer vooral mee wilde nemen op een avontuurlijke reis om deze magische wereld te ontdekken, heeft hij het vervolgdeel gebruikt om de personages en thema’s uit te diepen.

informatie

Benieuwd? Hij komt voor een tweede keer naar Het Colofon om er alles over te vertellen! In de tussentijd kun je meer over Tycho en zijn boeken te weten komen op zijn website (tychoscholten.nl), zijn Instagramaccount (@tychoscholten_author) of zijn Facebookpagina (@authortychoscholten).

Boekpresentatie Tycho Scholten – zaterdag 18 september – 15.30 tot 16.30 uur – vrij toegang –  Het Colofon, Bakkerstraat 56 Arnhem

Tycho Scholten

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden