Programma Theater aan de Rijn voor 2024-2025 bekend

jun 17 , 10:00 Kunst en Cutluur
theater aan de rijnstudioschulteschultz 2018 49 of 49
Het Arnhemse podium en productiehuis cpresenteert vanaf september weer een diverse mix aan maatschappelijk relevante en vernieuwende voorstellingen van een nieuwe generatie makers.
Het nieuwe programma voor seizoen 2024-2025 van Theater aan de Rijn is dus bekend.

Opening seizoen 2024-2025

Op 26 september wordt het seizoen in eigen huis geopend met de première van een nieuwe Vier x Vier editie. Een bruisende avond met nieuw werk van vier veelbelovende choreografen. Ook tourt Merel Severs vanaf september door het land met de goed ontvangen voorstelling Coerced en Freely Given (Volkskrant ****). Verder zijn er twee premières van huismakers Wensley Piqué en Ludwig Bindervoet, staat oktober in het teken van Black Achievement Month en presenteren we een bijzondere selectie theater, dans, performance en installatie in ons eigen theater.
Directeur Peter Hendrikx: "Wij nodigen makers en publiek uit om radicaal nieuwsgierig te zijn. Om je open te stellen voor het onbekende, en voor elkaar. Om te onderzoeken en te ontdekken, om nieuwe perspectieven en ideeën te verkennen, en bovenal: elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Verwonder je aan ons nieuwe programma, met daarin een grote diversiteit aan stemmen, die de huidige tijd aanraken en onderzoeken. Wij zien ernaar uit het publiek met open armen te ontvangen."

'No human is an island'

Met werk van zowel eigen makers als andere jonge of al meer gevestigde makers, is Theater a/d Rijn een huis voor nieuwe ontwikkelingen en bijzondere ontmoetingen. 'No human is an island' vormt het verbindende thema in het programma. Theater aan de Rijn vindt het belangrijk om nieuwsgierigheid aan te wakkeren en mensen dichter bij elkaar te brengen. Seizoen 2024-2025 brengt een avontuurlijk programma dwars door disciplines en kunstvormen heen, met een open blik naar de wereld en een grote diversiteit aan stemmen.
  • Zo brengt Junadry Leocaria een duet met haar vader Junny Candido Maduro. 'Mi Pret’i Wowo' (mijn oogappel) gaat over een vader en dochter die van elkaar vervreemd zijn en door het noodlot samenkomen.
  • Kim Karssen en Elias De Bruyne kregen vijf sterren van NRC voor de beeldende en muzikale voorstelling We're all alone in this together over daten en sociaal wenselijk gedrag.
  • Het uitermate geestig en sterk ontroerend relatiedrama 'Who’s Afraid of Oscar Wilde' van Compagnie Red Yellow and Blue werd deze week door de Nederlandse Toneeljury benoemd tot één van de meest indrukwekkende voorstellingen van 2023/2024.
  • 'Dans Dans Revolutie' van Lisa Weeda is een theatrale installatie over het kijken naar en wegkijken van oorlog. Een magische vertelling in het hart van de huidige geschiedenis.
  • Huismaker Wensley Piqué verbeeldt in Odo met maquettes, overheadprojector, zandkunst, live-cinema en indringende soundscapes zijn kennismaking met een gemeenschap diep in het binnenland van Suriname. Ze putten kracht uit het oerwoud en hebben er een diepe connectie mee. Odo gaat op 5 oktober in première bij Theater Bellevue in Amsterdam en is later in de maand te zien in Arnhem.

Early bird-actie en Pay what you can

De kaartverkoop is gestart met een early bird-actie (actie loopt tot en met 25 aug ‘24). Neem iemand mee en je krijgt 50 procent korting op het tweede kaartje. Want', 'No human is an island'.
Theater aan de Rijnwerkt daarnaast opnieuw met het zogenaamde Pay what you can principe waarbij de bezoeker zelf de prijs voor een ticket bepaalt, afhankelijk van de persoonlijke bestedingsruimte op dat moment. De opties variëren tussen €7,00 en €35,00. De bezoeker met een duurder ticket draagt zo bij aan het ticket van iemand met een kleiner budget. Op die manier stimuleert Theater aan de Rijn solidariteit en verbinding in het publiek en maken we samen theaterbezoek voor meer mensen mogelijk.

Informatie en ticketverkoop

Naast presenteren, produceert Theater aan de Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost, ook voorstellingen in samenwerking met eigen makers die voor of na de zomer in première gaan en door het land toeren.
Meer informatie en ticketverkoop is te vinden op: www.theateraanderijn.nl .