Matrixx Oktoberfest verhuist van Goffertpark naar Park Lingezegen

jul 02 , 14:00 Kunst en Cutluur
231007 190228 hfo joris bisschops 4991 lr
Zojuist maakt de regionaal bekende evenementenorganisatie bekend dat zij haar eerste grote evenement op Park Lingezegen zal gaan organiseren.
Het park ligt ideaal gelegen tussen Arnhem en Elst. Station Arnhem-Zuid ligt vlakbij en is zo’n tien minuten lopen naar het festivalterrein. De kaartverkoop voor Matrixx Oktoberfest, met korting, startte al op zaterdag 29 juni (zie onderaan).

Nieuwe naam, nieuwe locatie

Het nieuw ingerichte evenemententerrein ten noorden van Elst zal op zaterdag 12 oktober het toneel zijn van ‘Matrixx Oktoberfest’, dat voorheen in het Goffertpark Nijmegen werd georganiseerd. De organisatie verwacht zo’n 10.000 bezoekers die afkomen op grote feestartiesten als Snollebollekes, Marco Schuitmaker en Immer Hansi.
Het evenement verandert daarmee van naam én van locatie. Waar het evenement voorheen ‘Het Foute Oktoberfest’ heette, zet Matrixx een nieuwe koers uit met de naamswijziging. “Waar voorheen deze muziek vooral als fout of guilty pleasures bekend stond, is het inmiddels breed geliefd en algemeen geaccepteerd,” vertel Wouter Renckens, Marketing Manager van Matrixx Events. “Kijk naar de hitlijsten, waarin liedjes als Enelbewaarder (van Marco Schuitmaker, red) of Zoet, Zout, Zuur (van Robert van Hemert, red) gewoon hoog in de Top40 staan. Of de filmpjes van Links Rechts (van Snollebollekes, red) op het EK die momenteel viral gaan; iedereen houdt van feest!, stelt Renckens.

Park Lingezegen

Met de vernieuwing wijzigt ook de locatie van het evenement. Tussen Elst en de wijk Schuytgraaf in Arnhem ligt het Evenemententerrein Park Lingezegen. Waar het landschapsark zich uitstrekt van de noordelijke oever van de Waal bij Nijmegen-Lent tot aan de zuidelijke rand van Arnhem, is dit nieuwe evenemententerrein een waardevolle toevoeging voor het park en alle omwonenden. Het terrein biedt plaats aan maximaal 20.000 bezoekers, maar zal voor dit evenement niet volledig gebruikt worden.

Tussen Arnhem en Elst

Het park ligt ideaal gelegen tussen Arnhem en Elst. In een straal van 10 km wonen zo’n 200.000 mensen en het terrein is dan ook goed bereikbaar vanuit de regio. Station Arnhem-Zuid ligt vlakbij en is zo’n tien minuten lopen naar het festivalterrein. Met de fiets ben je in minder dan twintig minuten in Arnhem-Zuid, Nijmegen-Noord en omliggende dorpen als Elst, Driel, Valburg, Heteren of Huissen.
Dat maakt het evenement ideaal voor vriendengroepen, voetbalteams of verenigingen uit deze dorpen, merkt Renckens op. “We merken dat er veel groepen naar het evenement komen. Van leuk verklede vriendinnengroepen, tot hele elftallen en muziekverenigingen. Het is voor iedereen leuk.”

Woonachtig in Overbetuwe

Matrixx eigenaar David Brons is trots om hier een evenement te kunnen organiseren. “Ik ben zelf ook woonachtig in de Gemeente Overbetuwe. Er ís hier nog niks zoals dit. Het voelt dus goed om zowat in m’n eigen achtertuin een evenement van dit formaat te kunnen organiseren. Dit is het grootste evenement wat er in de gemeente Overbetuwe georganiseerd wordt tot nu toe”, stelt Brons. Toch maakt de organisator zich geen zorgen: “Het contact met de gemeente en betrokken diensten loopt erg soepel. De meeste partijen kennen ons al van onze evenementen in Nijmegen zoals met de Vierdaagse, of in Arnhem met Koningsdag en het GelreDome. Dat maakt dat het contact prettig en soepel verloopt.”

Oktoberfest sfeer

Het Matrixx Oktoberfest kenmerkt zich op 12 oktober door de echte Duitse Oktoberfest sfeer, gecombineerd met de Nederlandse feestmuziek. In de grote feesttent feesten de, vrijwel allemaal in Lederhosen of Dirndl’s verklede bezoekers, op de hits van Snollebollekes, Marco Schuitmaker, Outsiders en nog tien andere feestartiesten. Hier geen lange biertafels, maar wel pullen bier die bij de bar verkrijgbaar zijn.
Een kleinere extra tent zal omgedoopt worden tot ‘Schlagertent’, voor de liefhebber van wat meer traditie. Hier zullen wel lange biertafels staan en zal de toch typisch Nederlandse feestmuziek afgewisseld worden met de echte Duitse schlagers en meezingers.

Introductiekorting

  • De kaartverkoop voor Matrixx Oktoberfest start zaterdag 29 juni om 11.00 uur via www.matrixxoktoberfest.nl .
  • Vanaf dan zijn de tickets tien dagen lang met €10,- introductiekorting te koop voor slechts €25,- (ex servicekosten).
  • Groepen kunnen tot maximaal 20 tickets tegelijk bestellen via de website.
  • Grotere groepen nemen contact op met [email protected] voor de mogelijkheden.