Vrijwilligersvacature: Penningmeester Apcg

jun 29 , 8:55 Kunst&Cultuur
apcg 1
Tot voor kort was Martin Brouwer de penningmeester voor het Apcg (Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten). Hij is gestopt en daarom zijn ze op zoek naar een nieuwe penningmeester.
Het penningmeesterschap is een veelgevraagde functie bij veel vrijwilligersorganisaties. Martin vertelt graag waarom hij juist koos voor het Apcg.

Vacature op LinkedIn

"In het jaar 2021 zag ik een vacature als penningmeester Apcg op LinkedIn. Dat had direct mijn volle aandacht. Eerder had ik al eens informatie op het internet gezocht over het Apcg en wat ze voor mensen met een chronische ziekte (zoals ikzelf) doen, wat ze hadden betekent en wat voor invloed ze hebben op de lokale politiek op het beleidsthema. Ik heb gereageerd op de vacature en na een gesprek met de bestuursleden ben ik kort daarna gestart in de rol van penningmeester in het stichtingsbestuur," vertelt Martin.
apcgpenningmeesster 1 1

Motivatie

Verder zegt hij: "Mijn motivatie om bij het Apcg mee te gaan besturen, was vooral om op te komen voor de chronisch zieken. Vanaf het jaar 2009 ben ik chronisch ziek als gevolg van een beroerte, waarbij uit nader onderzoek bleek, dat mijn hart de boosdoener is. Ik werd gediagnosticeerd met een erfelijke hartziekte. Ondanks mijn fysieke beperkingen ben ik ‘niet op mijn handen gaan zitten’ en ben ik actief gebleven en geworden in diverse bestuursfuncties bij enkele ANBI stichtingen. Tot mijn ziekte was ik financieel manager in het bedrijfsleven."

Verwachtingen overtroffen

"Wat heeft mijn functie bij het Apcg mij gebracht? Mijn verwachtingen werden overtroffen, want je hebt direct (gezamenlijk) invloed op het beleid, bepaalt mede de aandachtspunten op maatschappelijke thema’s als inclusie en als organisatie heb je inspraak in het politieke debat.
Als penningmeester heb ik een steentje bij kunnen dragen aan de professionalisering van het Apcg, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering en stroomlijnen van de administratieve processen," aldus Martin Brouwer.

Toch gestopt

Hij vervolgt: "En toch ben ik gestopt. Helaas is mijn ziekte er de oorzaak van, dat ik mijn bestuurstermijn niet heb kunnen afmaken. Een zware terugval heeft mij doen besluiten deze uitdagende functie in een fijn team (zowel met de andere bestuurders als de professionele medewerkers op kantoor) ter beschikking te moeten stellen.

Apcg

Het Apcg is dus op zoek naar een geschikte opvolger. Als geïnteresseerden meer willen weten over deze leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie, kunnen ze Martin een e-mail sturen naar [email protected]

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerscentrale Arnhem is er voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk. Op hun website
vind je onder andere een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.