Vier de vrijheid op 5 mei bij Freedom Ride in Arnhem

apr 23 , 16:28 Kunst&Cultuur
2022 07 27 loenen beekbergen 116
Ome Joop’s Tour zoekt fietsertjes die een stukje mee willen rijden met de Freedom Ride op 5 mei. Die gaat door de Arnhemse binnenstad.
Op 5 mei gaat er weer een peloton wielrenners door de hele provincie. Dat doen ze om de vrijheid te vieren op de fiets. De wielrenners komen rond 12.00 uur aan bij de Markt in Arnhem. Hoe mooi zou het zijn als ze daarna worden begeleid door heel veel jonge fietsers? Daar kun jij bij zijn.

Vrijheid

Vrede en vrijheid is een thema wat als een rode draad door Ome Joop's Tour (OJT) loopt. Zij probeert kinderen mee te geven dat het niet vanzelfsprekend is. Juist in de huidige wereld waar polarisatie op de loer ligt willen wij de jeugd meegeven dat iedereen er mag zijn wie hij wil en er mag zijn. Ome Joop's Tour hoopt een grote groep kinderen in de leeftijdsgroep van negen tot en met twaalf jaar op de been krijgen en een mooi statement kunnen dat vrijheid niet vanzelf tot stand is gekomen.
ojt rhederlaag 19

Programma op 5 mei

  • Je fietst dan je samen met Ome Joop’s Tour in een grote stoet vooruit op het peloton. Een route die dwars door de binnenstad gaat.
  • Om 12.30 uur is de aankomst bij de Rijnkade.
  • Daar staat een speciale Vrijheids-maaltijd voor je klaar.
  • Burgemeester Marcouch houdt een toespraak.
  • Een deelneemster van de Ome Joop’s Tour draagt een vrijheidsgedicht voor.
  • Om ongeveer 13.10 uur is het afgelopen. Daarna fietst het peloton wielrenners weer verder.

Wil je meedoen?

Vind je het leuk om mee te fietsen en daarna samen te eten? En ben je tussen de negen en twaalf jaar oud? Ouders en begeleiders mogen ook meefietsen.
Geef je dan via de Freedome Ride banner op .
ojtp1100263 1 lrg

Ome Joop’s Tour van 21 tot en met 27 juli

Ome Joop’s Tour is een fietsvakantie voor kinderen van negen tot en met twaalf jaar die al 74 jaar bestaat. Hier gaan de kinderen een geweldige week beleven op de fiets en met leuke activiteiten waarbij ze de hele week slapen in de Panoven in Zevenaar.

Opgeven voor OJT 2024

Ben jij tussen de negen en twaalf jaar oud, hou jij van fietsen en heb je geen vakantie (plannen) in de tourweek? Dan is dit iets voor jou. Meefietsen en beleven met de Ome Joop’s Tour.
Ze hebben nog enkele plekjes vrij dus je kunt nog jezelf opgeven. Voor €10,- inschrijfgeld krijg je een geheel verzorgde gratis vakantieweek weg van je ouders maar samen met leeftijdsgenoten waarmee je nieuwe vriendjes kunt maken. Ga jij mee? Zij zouden het geweldig vinden.
Opgeven kan via de website www.omejoopstour.nl .