Themabijeenkomst: 125 jaar Sonsbeek

apr 05 , 9:30 Kunst&Cultuur
sonsbeek hotel 1901 nl ahglda 1500 3753
Dit jaar is Sonsbeek 125 jaar het bezit van de Gemeente Arnhem. De Historische Herberg Arnhem staat in een speciale themabijeenkomst op 12 april hierbij stil.
Voor deze bijzondere gelegenheid wordt de bijeenkomst gehouden in Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg.

Aankoop Sonsbeek door gemeente

  • Na het openingswoord van wethouder Bob Roelofs zal stedenbouwkundige Ad Habets ingaan op de spectaculaire aankoop van Sonsbeek door de gemeente in 1899. De gemeente werd pas na moeizame onderhandelingen en belangrijke concessies aan houthandelaar en grondspeculant Hendrik Kooij jr. eigenaar van het park.
  • Margreet van Gastel en Niels van der Graaff, voorzitter en bestuurslid van de Vereniging Vrienden van Sonsbeek , presenteren een onlangs opgedoken affiche en een boekwerk die Sonsbeek als bijzondere tentoonstellingslocatie illustreren.
  • Sonsbeekkenner Geert Visser zal tot slot ingaan op de geschiedenis van de ‘Witte Villa’ als Hotel Sonsbeek.
  • Egbert Bouwhuis zal in zijn gesproken column een bijzonder relatie tussen Sonsbeek en het Spijkerkwartier belichten.
  • De Sonsbeekspecial van Historische Herberg is gratis te bezoeken op vrijdag 12 april van 17.00 tot 19.00 uur in Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a.