Home-Start zoekt gezinsondersters. Als gezinsondersteuner ga je wekelijks naar 'jouw' gezin.
Vrijwillige gezinsondersteuners worden in hun werk begeleid en ondersteund door de Home-Start coördinator. Je doet ervaring en kennis op, hebt contact met andere vrijwilligers en natuurlijk met het gezin dat je ondersteunt.
Wat Home-Start biedt
Tijdens vrijwilligersbijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld en thema`s besproken. Home-Start (HS) biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen tot en met twaalf jaar. De ouders geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen (hun vraag staat centraal).
Wat ga je doen?
HS wil het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.
Hoe gaat het als ik me als vrijwilliger meld?
Na je aanmelding als vrijwilliger volgt er een kennismakingsgesprek met de coördinator over de werkwijze van HS en de mogelijkheden en natuurlijk jouw motivatie en wensen. Daarna leer je in de voorbereidingstraining hoe je volgens HS te werk gaat en bereid je je voor op het geven van ondersteuning aan een gezin.
Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Om vrijwilliger te worden bij HS is het belangrijk dat je zelf een ouder bent of ervaring hebt met (eigen) kinderen. Je moet inlevingsvermogen hebben, met ouders en kinderen kunnen werken, geduldig kunnen zijn en goed kunnen luisteren en doorzettingsvermogen hebben.
Wat maakt het werk de moeite waard voor de vrijwilliger?
Je geeft extra aandacht aan een gezin wat extra opvoedingsondersteuning kan gebruiken. Werken als vrijwilliger bij HS verrijkt het leven van het gezin maar óók jouw leven.
Contactgegevens: Sakine Akdag 026 312 77 00 of 06 15217964 [email protected]
Informatie over andere vrijwilligersvacatures
Vrijwilligerscentrale
Arnhem is er voor al je vragen over vrijwilligerswerk.
Kijk naar de website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl. Daar vindt je onder andere een
vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.