Van 17 november tot en met 1 december komen leerlingen
uit heel Gelderland en Overijssel naar theaters om deze fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling te beleven.
De voorstelling wordt gebracht door
Phion,
Orkest van Gelderland en Overijssel, en Theater Gnaffel. De beeldende muziektheatervoorstelling
Kleine Neptunus is geschikt voor dove en slechthorende kinderen, kinderen met Nederlands als tweede taal of een taalontwikkelingsstoornis én goedhorende kinderen. Het verhaal werd geschreven door Benny Lindelauf, de muziek werd gecomponeerd door Thomas Beijer en de regie was in handen van Rob Vriens.
Samen met een gebarentolk
Dit stuk is speciaal ontwikkeld zodat dove en slechthorende kinderen, kinderen met Nederlands als tweede taal of een taalontwikkelingstoornis én goedhorende kinderen het samen kunnen beleven. De kinderen krijgen de kans om vooraf de gebaren te leren bij het lied ‘Baas van de Zee’. Tijdens de voorstelling tolkt een muziektolk op het toneel zowel de tekst van de poppenspelers als de muziek van het orkest. Ook is er een ringleiding aanwezig vanuit Phonak.
Om de voorstelling voor alle kinderen toegankelijk te maken, zal een gebarentolk deel uitmaken van de cast, die zowel de tekst als de muziek vertolkt. Kinderen kunnen ook meedoen met het lied 'Baas van de Zee' door zowel de tekst te zingen als de bijbehorende gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal te leren. Zo kunnen goedhorende kinderen kennismaken met de Nederlandse Gebarentaal en kunnen kinderen met een afstand tot de Nederlands gesproken taal meedoen.
Voor welke leerlingen geschikt?
Deze voorstelling is geschikt voor leerlingen uit het reguliere onderwijs, alsook voor leerlingen uit Cluster 2- en NT2-onderwijs. We leveren op maat gemaakte lespakketten en er staan muziektolken op het podium die naast het verhaal ook de muziek vertolken. Zie ook de
familievoorstelling >> .
Over Kleine Neptunus
Kleine Neptunus gaat over Teuntje, de dochter van Grote Neptunus die graag net zo groot wil zijn als haar vader, baas van de zee, die de zee bestuurt met zijn magische drietand. Maar Grote Neptunus heeft zo zijn twijfels. De zee is gevaarlijk. Er zijn walvissen die boten de zee op lokken en haaien die niets liever doen dan die boten stukbijten. Zo staat het tenminste in het Grote Boek over ‘de Gevaren van de Zee’. Maar is het allemaal wel waar? Als de drietand van Grote Neptunus op een dag wordt gestolen, moet Teuntje zelf op onderzoek in de diepzee uit. Het is het begin van een spannende tocht waarin Teuntje niet alleen de waarheid over zichzelf en haar vader ontdekt, maar ook over de dieren in zee.
Speeldata schoolvoorstellingen
Donderdag, 30 november en vrijdag,1 december in
Musis, Velperbinnensingel 15,
Arnhem.
Kaarten koop je direct bij de concertzaal van je keuze. Meer informatie over
kaartverkoop of bestelinformatie vind je
hier . Je kunt ook bellen naar
[email protected] .
Meer informatie en kaarten:
www.phion.nl .
Fondsen, zonder wie de voorstelling niet mogelijk was
Kleine Neptunus wordt mede mogelijk gemaakt door de Heutink Foundation, het VSBfonds, Jeugdpodiumkunsten Gelderland, Ars Donandi (Russel-ter Brugge Fonds), Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel (Staargaard-Van Oostrom Meyjes Fonds), Phonak, het Lira Fonds, Stichting het Gehandicapte Kind en Vluchtelingenwerk Nederland.