COSH! organiseert Meet-up op 28 mei

mei 25 , 10:05 Kunst&Cultuur
cosh marnix en ally
Met trots kondigt COSH! aan dat Arnhem volledig gebruik maakt van al haar diensten en daarmee de duurzamere fashion kaart van Nederland verrijkt.
De eerste mijlpaal van de samenwerking wordt gevierd op de ‘ State of Fashion Biennale ’ tijdens een Meet-up met de wethouder Nermina Kundić op 28 mei. OpCOSH! ont­dek je loka­le onder­ne­mers die duur­za­me­re mode of cos­me­ti­ca alter­na­tie­ven aan­bie­den of je ver­lei­den tot een ver­pak­kings­vrije levensstijl. Alle winkels, merken én pers zijn meer dan welkom om deel te nemen aan het evenement.

Uniek modeklimaat

Arnhem staat bekend als een modestad, mede dankzij ArtEZ, de wereldberoemde modeschool die de stad mee heeft gevormd tot een broedplaats voor getalenteerde ontwerpers. Deze ontwerpers nemen meer duurzame keuzes als logisch uitgangspunt én ze blijven maar al te graag in Arnhem hangen om er hun bedrijf uit te bouwen. Met de nieuwe samenwerking tussen COSH!, Mode Partners 025, Binnenstad Arnhem en de Gemeente Arnhem, wordt deze reputatie verder versterkt. Het aantal winkels in de tool wordt dan ook maar liefst verdubbeld sinds vorig jaar. Via de 'screen my store'-tool van COSH! hebben alle Arnhemse winkels hun storeprofiel kunnen invullen, waarvan de eerste resultaten op 28 mei worden gepresenteerd. Dit najaar wordt ook de papieren shoppingroute gelanceerd tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week.

Unieke biotoop

Niki de Schryver, founder COSH!: “Arnhem vormt een unieke biotoop voor duurzamere mode en design. Het sterk uitgebouwd modeonderwijs inspireert hun alumni om lokaal te ondernemen. Dankzij een vruchtbare combinatie van eigen ateliers en daaraan gekoppelde winkels kunnen ondernemers lokaal succesvolle bedrijven uitbouwen zonder mee te moeten doen aan de globale markt of de ratrace van modebeurzen en internationaal verkopen of de te hoge huurprijzen in hoofdsteden. Lokale verankering, duurzame funderingen en creativiteit zijn hier key. De stad toont zo hoe lokaal op beperktere schaal ondernemen, de toekomst van de mode hervormt. Hier zie je hoe de growth, leefbaar kan zijn voor de ondernemers.”

Meet-Up, verbindende factor in duurzame mode

komen 45 ondernemers uit Arnhem samen, vergezeld van enkele top influencers met duurzame focus uit Nederland.
Wethouder Nermina Kundić zal het evenement officieel openen, gevolgd door een verwelkoming van Mode Partners 025 en een presentatie over de textielplannen van de gemeente. Niki de Schryver van COSH! zal inzicht geven in de ontwikkelingen binnen duurzame mode in Arnhem om daarna te inspireren voor het uitwisselen van ideeën rond duurzame mode in een gesprek met het publiek.

Juni is modemaand in Arnhem

De hele maand juni staat in het teken van mode in Arnhem, met de 'Nacht van de Mode' op 8 juni
als hoogtepunt. Die avond worden inspirerende activiteiten georganiseerd, wat Arnhem tot de ideale bestemming maakt voor een citytrip. De activiteiten en workshops van de ondernemers met duurzame insteek in het COSH! netwerk zijn gemakkelijk terug te vinden via de COSH!-evenementenkalender , die voortdurend wordt bijgewerkt.

Praktische informatie

  • Kom naar de B2B Fas­hi­on Meet-Up op 28 mei 2024 , een unie­ke samen­komst geï­ni­ti­eerd door de Gemeen­te Arn­hem, Plat­form Bin­nen­stad Arn­hem, Mode ­Part­ners 025 en COSH!. Deze Meet-up biedt een per­fec­te gele­gen­heid voor net­wer­ken met ande­re mode­on­der­ne­mers, het uit­wis­se­len van idee­ën, en het geza­men­lijk stre­ven naar een future proof toe­komst van Arnhem.
  • Voor meer informatie over COSH! kijk naar: www.cosh.eco .
  • Voor meer informatie over de COSH! Meet-up en om je aan te melden, bezoek deze link .