Beleef Fort Pannerden in de zomer: bomvol programma voor jong en oud

jun 15 , 10:00 Kunst&Cultuur
img 20210905 124415 7 terras 2 scaled
Fort Pannerden is helemaal voorbereid om haar bezoekers met open armen te ontvangen en een geweldige zomerbeleving te bezorgen. Met trots presenteert het team van fort Pannerden de nieuwe expositie Koude Oorlog: turen naar de Russen.
De tentoonstelling is te zien van 16 juni tot 1 september.

Belevenis in beeld en geluid

In deze tentoonstelling worden bezoekers ondergedompeld in de periode van na WO II tot aan de val van de Berlijnse muur. Een ware beleving in beeld, voorwerpen, installaties, tekst, films, geluid, en getuigenissen! Uiteraard krijgt het Korps Luchtwacht Dienst van Fort Pannerden daarbij de nodige aandacht.
Voor de kinderen is in dezelfde periode weer een bijzondere speurtocht door het fort met als thema: Hoe koud hadden onze soldaten het in welke oorlog? Ook kan je je eigen luchtwachttoren bouwen.
Het bericht gaat verder onder de foto.
img 0375 kanon scaled

Buiten het fort

Vanaf juli tot eind september is er een route rond het fort uitgezet. Waarbij je met behulp van een plattegrond, QR codes en markeringspunten je weg kunt volgen. In begrijpelijke taal, ook voor kinderen wordt het verhaal verteld over de meidagen 1940 op en rond het fort. Intussen kan er gespeurd worden naar heuse vossensporen! Met mooi weer kan het Waterliniespel gespeeld worden in de fortgracht en wie weet wordt er een schat gevonden naast het terras.

Het fort van binnen verkennen

De gidsen van Fort Pannerden laten graag alle details van Fort Pannerden zien. Liever zelf op pad? Maak dan gebruik van de audiotour. Voor de actievere beleving doe je de speurtocht ‘Expeditie Pannerden’ of speel je het escaperoomspel ‘Elements’. Een kanon demonstratie behoort ook tot de mogelijkheden.

Outdoor

Voor de beleving outdoor is er de grachtentour en de belevingsroute. En… het heerlijke terras van het fort met uitzicht op het Pannerdens Kanaal!

Het team van Fort Pannerden heet je van harte welkom! Zij hebben er zin in!

Informatie

  • Tickets verkrijgbaar via de website www.fortpannerden.eu . Met de Museumkaart is de toegang gratis. Voor Elements geldt een toeslag.
  • Tot en met september is het fort geopend vanaf dinsdag tot en met zaterdag.