Amateurstrijkers gezocht voor Strijkersdag Arnhem

apr 24 , 10:30 Kunst&Cultuur
strijkersdag 57
Op zondag 26 mei organiseert Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, samen met De Muziekmakerij en ArtEZ Conservatorium Arnhem een Strijkersdag in Musis, Arnhem.
Dé dag waarop amateurstrijkers gecoacht worden door orkestleden van Phion en door docenten van De Muziekmakerij en ArtEZ Conservatorium. Meld je vóór 26 april aan via phion.nl/strijkersdagarnhem .

Drie projectorkesten

Deze dag is speciaal bedoeld om amateurmusici te stimuleren en te inspireren. Door samen met professionals de prachtige klankwereld van de strijkmuziek te duiken. Er worden deze dag drie orkesten gevormd, die allemaal een eigen programma instuderen.
 • Junior Orkest: Kinderen in de basisschoolleeftijd, vanaf een jaar les, die minimaal de eerste twee vingerstanden goed beheersen.
  Muziek: Miniaturen - Anne-Maartje Lemereis
  Deelname aan het Junior Orkest is gratis.
 • Jeugd Orkest: Jongeren van 12 tot en met 21 jaar, vanaf vier jaar les.
  Muziek: Delen uit de Holbergsuite van Edvard Grieg.
  Kosten: €10,- inclusief lunch.
 • Het Groot Orkest: Voor enthousiaste, gevorderde strijkers.
  Muziek: Fantasia van Ralph Vaughan Williams.
  Kosten: €20,- inclusief lunch.

Lunch- en slotconcert

 • Lunchconcert: Na de lunch zullen de coaches om 13.00 uur een concert verzorgen. Ze vertellen over hun baan en er is ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Overigens kan dat laatste natuurlijk de hele dag.
 • Slotconcert: Om 16.30 uur zal er een slotconcert worden gegeven in de Parkzaal. Alle orkesten zullen laten horen wat ze die dag hebben ingestudeerd.