Buurtbewoners rond Immerloopark kamperen dit weekend

11 jul , 12:08 Kunst&Cultuur
maarten de kokbuurt camping immerloo
Kom kamperen in je eigen buurt. Van 12 tot en met 14 juli ben je welkom bij de buurtcamping in het Immerloopark.
Deze zomer wordt je verwelkomt op de gezellige buurtcamping. Drie dagen lang is de buurtcamping een gemoedelijk kampeerdorpje waar jullie elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Reserveer een plek gauw.

Wat is de Buurtcamping?

wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen.
Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.
Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.

Een kampeerplek reserveren of langskomen?

Alles kan. Het lokale team in Arnhem zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een handje te helpen of om in hun eigen buurt te komen kamperen. Niet kamperen? Voel je welkom om sfeer te te komen proeven.
Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan via: https://debuurtcamping.nl/
campings/arnhem-immerloopark/
.

Geschiedenis

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2023 landelijk 600.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd met ruim 17.000 bezoekers en kampeerders. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Aankomend weekend wordt het Immerloopark opnieuw omgetoverd tot Buurtcamping.