Irma van Kessel: ‘Ik wil mensen definitief van hun pijn afhelpen’

jul 11 , 10:36 Nieuws
relaxaday arnhem 6
Irma van Kessel ziet in haar praktijk Relaxaday in Arnhem Zuid veel mensen met pijnklachten. Met haar pijn reset methode en de Dorntherapie boekt ze goede resultaten en niet alleen op het gebied van pijn. “Het is zo mooi om te zien dat mensen meer zichzelf kunnen zijn en weer van het leven kunnen genieten.”
Partnercontent
Irma van Kessel is onder meer holistisch therapeut. Ze maakt gebruik van een breed scala aan methodes, waarin ze zich jarenlang bekwaamde. In 2022 kwam ze in aanraking met de Pijn Reset Methode van Tim van Orsouw en besloot de opleiding te volgen. Ze leerde er onder meer dat om chronische pijnklachten echt weg te krijgen je dieper moet gaan met de behandeling. “Met deze methode kijk je in tien weken waar de pijn echt vandaan komt. In 95 procent van de gevallen is het resultaat van de behandeling blijvend.”

Pijnvrij

Ze geeft het voorbeeld van één van haar cliënten, een vrouw die na haar werk helemaal op was en niets meer kon, niet eens koken of een wandeling maken na het eten, zoveel pijn had ze. “Ze had onder meer fybromyalgie, reuma, carpaaltunnelsyndroom, hartritmestoornissen, artrose en overgewicht. Ze kon niet meer slapen en slikte ontzettend veel pijnmedicatie. In de vijfde week van het traject was ze van alle medicatie af. Ze was pijnvrij en kon alles weer: fietsen, tuinieren.. De afspraak bij de chirurg voor het carpaaltunnelsyndroom is afgezegd. Nu, inmiddels een jaar later, is ze nog steeds pijnvrij.”
Het hele traject is gebaseerd op educatie, weten waarom je lichaam zo reageert, je lichaam leren kennen en weten hoe dat zo te houden, vertelt Irma van Kessel. “Tijdens één van de sessies stel ik eigenlijk maar één vraag: hoe voel jij je? Steeds weer achter elkaar. Daardoor kom je tot de kern van wat je dwarszit. Het is dan ook een investering in je toekomst.”

Dorntherapie

Voor rugproblemen maakt Van Kessel ook graag gebruik van Dorntherapie. “Dat geeft dezelfde uitkomst als kraken. Ik zoek daarbij de wervel op en laat de cliënt zelf de wervel rechtzetten. Ik hou daarbij de wervel in de juiste stand. Zo wordt de wervel op een holistische manier weer rechtgezet. dat is volledig pijnloos.”
Door verkeerde stand van wervels, bijvoorbeeld als gevolg van bijvoorbeeld een val of verkeerde houding, raken zenuwen bekneld met pijn tot gevolg. “Na een Dornbehandeling is die pijn weg. Je kunt er veel ongemakken mee verhelpen.”
Belangrijk aandachtspunt daarbij is verschil in beenlengte van de cliënt, vertelt Irma van Kessel. “Ik begin daar meestal mee en kijk daarna naar de wervel. Vooral bij jonge vrouwen zie je vaak dat ze verkeerd staan, bijvoorbeeld hangend op een heup. Dat kan een lengteverschil in de benen veroorzaken dat doorwerkt in de positie van de wervels.”
Het oplossen van pijnklachten is haar kracht. “Mijn cliënten zeggen vaak: jij hebt gouden handjes. Ik vind het geweldig om te merken dat ik mensen al na één behandeling zoveel meer bewegingsvrijheid kan geven. Daarvoor gebruik ik alles wat ik weet en alle tools die ik heb.”
Irma van Kessel gaat regelmatig op herhaling, met onder meer bijscholingen. “Ik wil mijn kennis en vaardigheiden up to date houden en me daarnaast verder ontwikkelen om mijn cliënten steeds beter te kunnen helpen.”
Het bericht gaat verder onder foto.
relaxaday arnhem 34

Metamorfose behandeling

Een andere methode die ze toepast is de Metamorfose behandeling. “Dat is een heel zachte methode, waarbij ik werk op de zijkant van de voeten en de handen en de kruin van de cliënt. De metamorfose massage brengt oude blokkades die de vrije stroom van de levensenergie hinderen, weer in beweging. Zo kan de levenskracht van de cliënt zelf weer optimaal gaan stromen. Daarbij komen onverwerkte bewuste en onbewuste emoties die mensen met zich meedragen vrij en krijgen een plekje. Soms gaat het daarbij om dingen die je via je ouders of grootouders al je hele leven met je meedraagt. Dergelijke emoties kunnen iemands gezondheid negatief beïnvloeden. Uit deze behandeling komen zulke mooie resultaten! Vaak weten mensen zelf niet waar het door komt, het speelt zich af in het onderbewuste.” Op haar site staan mooie reviews over de metamorfosebehandeling.
Heel mooi is het om daarbij te werken met zwangere vrouwen, vertelt Irma van Kessel. “Zo zorg je dat het ongeboren kindje niet beladen wordt met trauma’s van de ouders of grootouders, echt als zichzelf wordt geboren en krachtig in het leven staat.” Er gebeurt daarbij overigens nooit meer dan je zelf wilt of aankunt. “Het gaat vaak wel over trauma’s, ook onbewuste trauma’s of situaties in je leven waar je niet verder mee komt, maar je eigen lichaam geeft aan wat kan. Het doet alleen wat jij aankan.”
Het gaat vaak om subtiele veranderingen, die voor de cliënt heel prettig zijn. “Mensen worden rustiger, meer ontspannen en staan bewuster in het leven. Dingen waar ze voorheen tegenop zagen pakken ze na de behandeling veel makkelijker op. Het blijft nog maanden doorwerken in alles wat je doet.”
De pijn reset methode is niet alleen voor chronische pijnklachten, maar kan ook veel doen voor mensen met een trauma, vertelt Irma van Kessel. “Het is zo mooi om te zien dat mensen door deze behandelingen meer zichzelf kunnen zijn, prettiger in het leven staan en weer van het leven kunnen genieten. Ik vind het heel mooi dat ik daar een rol in kan spelen, met alle tools die ik heb. Daarom wil ik me daar ook steeds verder in bekwamen en mijn praktijk verder uitbouwen.”

Informatie en contact

Voor meer informatie en het maken van een afspraak zie www.relaxaday.nl of bel Irma van Kessel op tel.nr. 06-28780581. Lees ook: Klaar voor de zomer met bindweefselmassage .
relaxaday arnhem 14