Lokale helden van regio Arnhem gezocht

Foto: Chryson

Ken jij een lokale held die het verdient om in de bloemen gezet te worden? Meld deze goeddoener dan nu aan voor de ’Local Hero Award’.

Vorig jaar werden de eerste lokale helden uit regio Utrecht en Den Haag bekroond. Nu gaat de zoektocht verder in regio Arnhem.

Oorsprong ‘Local Hero’

Twee keer per jaar zet Stichting Chryson, het collectief van de Nederlandse chrysantenkwekers en veredelaars, goeddoeners in het zonnetje door ze te bedanken voor hun goede, harde werk. Dit deden ze eerder met onder andere de teststraatmedewerkers van de GGD tijdens de pandemie en de vrijwilligers van de Nederlandse voedselbanken. De kwekers vinden dat ook lokale helden erkenning verdienen en riepen daarom de ‘Local Hero Award’ in het leven. Samen met de lokale bevolking gaan zij op zoek naar mensen die, net als chrysanten, het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk binnen de lokale omgeving.

Arnhem en omstreken

De komende periode zoeken de chrysantenproducenten, verenigd in Stichting Chryson, lokale helden uit Arnhem en omstreken. Bewoners worden opgeroepen om hun lokale topper te nomineren. Heeft iemand een hartverwarmende daad verricht? Is er iemand uit de buurt die altijd meteen vooraan staat als er hulp nodig is? Of iemand die zich ontfermt over de jongeren, ouderen, minder bedeelden of dieren uit de buurt? Dat zijn de mensen die kans maken op de ’Local Hero Award’ en om eens flink in het zonnetje gezet te worden door een lokale bloemist.

Aanmelden

Vanaf nu al kunnen de lokale weldoeners online worden aangemeld. Aanmelden kan tot en met vrijdag 7 juni. Op dinsdag 25 juni worden de vijf lokale winnaars bekendgemaakt en vindt de feestelijke uitreiking plaats. Het aanmelden van een lokale held kan via: https://www.justchrys.com/nl/local-hero-award/.
Lokale bloemisten helpen mee om mensen te informeren over de ‘Local Hero Award’ en zullen uiteindelijk de winnende lokale helden ook groots in de chrysanten gaan zetten. De bloemisten van De Beleving (Huissen), Flamingo (Ede), Bloemsierkunst Futura (Arnhem), Theater van de Bloem (Wageningen) en Valentino Flowershop (Veenendaal) gaan aan de slag met de chrysant kunstwerken.

Chrysanten

De chrysant is een ‘power flower’. Een bloem die met haar volume en kleur en verrassend vele mogelijkheden echt indruk maakt. Een echte winnaar met een mooie symboliek. De chrysant staat namelijk symbool voor een lang en gelukkig leven. Dit is een boodschap die de chysantenproducenten graag doorgeven en roepen daarom deze award in het leven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen