Tour de Artefacts tentoonstelling in NL tot en met 4 maart

Foto: Zeilen Van Vrijheid

De Tour de Artefacts bestaat uit een serie herinneringen aan gebeurtenissen en valt samen met de tweede verjaardag van Ruslands grootschalige invasie van Oekraïne in februari 2022.

Deze mobiele tentoonstelling in Nederland wordt gehouden van 18 februari tot en met 4 maart. De tentoonstelling laat bijzondere objecten zien, waaronder foto’s uit oorlogsgebied, persoonlijke spullen van Oekraïners, en symbolen die de voortdurende impact van deze oorlog illustreren.
In Arnhem was de tentoonstelling gisteren in de Broerstraat om 20.02 uur.

Tragische gebeurtenissen

De Tour de Artefacts wil de aandacht vestigen op de tragische gebeurtenissen, en wil benadrukken hoe oorlog het gewone leven transformeert en diepgaande gevolgen heeft voor de mensen die er middenin zitten. Door middel van zeventien zorgvuldig geselecteerde objecten wil de tentoonstelling de ervaringen van individuen die hebben geleden onder de Russische agressie visualiseren en in leven houden.

Citaat van Veronika

Foto: Zeilen Van Vrijheid

“24 februari 2022 heeft de wereld om ons heen, en ons allemaal, veranderd. Miljoenen mensen over de hele wereld worden getroffen door wat er met hun families, vrienden en geliefden in Oekraïne gebeurt. Helaas duurt dit verhaal zelfs vandaag de dag nog steeds voort.”

Onderling begrip en empathie

Naast het vergroten van het bewustzijn hierover, wil de Tour de Artefacts ook onderling begrip en empathie bevorderen. Door deze objecten te laten zien hoopt de tentoonstelling een krachtig verhaal te creëren dat grenzen overstijgt, en dat alle mensen  aanspreekt en verbindt. De tentoonstelling streeft ernaar verhalen te vertellen die in archieven bewaard zouden moeten worden, naast de duizenden andere verhalen die zich hebben voorgedaan tijdens deze twee jaar van tragedies in Oekraïne.

Over Stichting Zeilen van Vrijheid

Stichting Zeilen Van Vrijheid is een non-profit organisatie opgericht en gerund door vrijwilligers uit Nederland in reactie op de grootschalige Russische invasie in Oekraïne. De stichting levert hulp aan medische instellingen in Oekraïne en heeft sinds de oprichting meer dan 182 ambulances, 3 brandweerwagen, meer dan 102 ondersteunende voertuigen, 1650 fietsen en meer dan 300 ton medische en humanitaire hulp geleverd.
Kijk op de website voor andere steden waar de tentoonstelling plaatsvindt/-vond.

Tour de Artefacts
Foto: Zeilen Van Vrijheid
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen