Alzheimer Café Arnhem op 20 februari: ‘Onbegrepen gedrag’

Foto: Alzheimer Cafe Arnhem

Je bent van harte uit op dinsdagavond 20 februari bij het Alzheimer Café Arnhem. Het thema deze avond is ‘Onbegrepen gedrag’.

Mensen met dementie doen soms dingen die moeilijk te begrijpen zijn.

Geleidelijk ontstaan of plotseling optreden

Dit kan gaan over klagen, nachtelijke onrust, agressief gedrag of boosheid. Zo’n 80 tot 90 procent van de mensen met dementie vertoont wel eens dit gedrag, of gaat dit gedrag nog tonen. De gedragsveranderingen kunnen geleidelijk ontstaan of juist plotseling optreden. Om hier goed mee om te kunnen gaan, is het belangrijk om (de gedachtegang achter) het gedrag te begrijpen. Het is makkelijker om begrip te tonen wanneer je de oorzaak kent. Ook is de situatie makkelijker in te schatten en kun je de beste aanpak kiezen qua omgang met dit gedrag.

Ze hopen jou te zienAlzheimer Cafe Arnhem

  • Alzheimer Café Arnhem is op dinsdagavond 20 februari.
  • Net zoals anders: inloop vanaf 19.00 uur voor een kopje koffie of thee. De avond zelf begint om 19.30 uur en zal rond 21.00 zijn afgelopen.
  • Het Café bevindt zich in de Rozet Bibliotheek Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7 te Arnhem.

Vragen en aanmelden

Heb je vragen over deze avond? Je kunt terecht bij [email protected].
Weet je nu al dat je komt? Gezellig! Zij vragen jou vriendelijk je aan te melden. Zo kunnen zij rekening houden met het aantal zitplaatsen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar bovenstaand e-mailadres.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen