Kinderprogramma in Focus in de voorjaarsvakantie

Foto: Jaap-Buittendijk

Kom vakantie vieren in Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein in Arnhem. Traditiegetrouw staat bij Focus de voorjaarsvakantie (10 tot en met 18 februari) in het teken van Focus Junior.

Iedere dag is er voor verschillende leeftijden iets te doen. Naast de beste kinderfilms en gratis pauze-activiteiten, kun je in Focus Eten en Drinken de hele vakantie door.
In verband met de voorjaarsvakantie in regio Midden en Noord, vertoont Focus ook de week erna, van 17 tot en met 25 februari (voorjaarsvakantie in Regio Midden en Noord), extra kinderfilms.

Voor de allerkleinsten, iets oudere kinderen en gezin

Voor de allerkleinsten vertoont Focus ‘Peppa’s Bioscoop Feestje’ (3+), met tien nooit eerder vertoonde afleveringen van Peppa Pig, vijf nieuwe liedjes en elf interactieve korte filmpjes. Voor de iets oudere kinderen is er de prachtige animatie ‘Minuscule 2: Het tropisch avontuur’ (5+) waarin een jong lieveheersbeestje per ongeluk op een tropisch eiland belandt, de nieuwe familiefilm ‘Gewoon super!’ (6+) over vriendschap en doorzettingsvermogen, en natuurlijk de hit ‘Wonka’ (7+), met Timothée Chalamet als de grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier aller tijden. Leuk voor de hele familie

Gratis pauze-activiteiten

Bij een aantal voorstellingen zijn er gratis pauze-activiteiten. Zo kun je in de pauze van ‘Wonka’ (7+) op zaterdag 10 februari om 10:15 uur bonbons komen maken en worden er bij de voorstellingen van ‘Minuscule 2: Het tropisch avontuur’ (5+) op maandag 12 februari om 14.00 uur en op donderdag 15 februari om 13.00 uur kriebelbeestjes gemaakt van klei. Bij ‘Peppa’s bioscoop feestje’ (3+) op vrijdag 16 februari 10.30 uur is het feest, met liedjes, stoelendans en feestmutsen knutselen! Voor de voorstellingen met activiteiten zijn al tickets verkrijgbaar. Het overige filmprogramma is vanaf 5 februari online.

Wonka. Foto: Jaap-Buittendijk

Eten en drinken

Naast de beste kinderfilms en gratis pauze-activiteiten, kun je in Focus Eten en Drinken de hele vakantie tussen 11.30 en 16.00 voor maar €7,- je eigen pannenkoek komen versieren (en daarna natuurlijk opeten).

‘Wonka’ (NL 7+): Paul King | VS 2023 | 116 min

‘Wonka’ is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze ’s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen. Een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor. In deze onweerstaanbare, fantasierijke film, met in de titelrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka, die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.
Let op: Bij de voorstelling op zaterdag 10 februari om 10.15 uur is er een gratis pauze-activiteit: bonbons maken.

‘Peppa’s Bioscoop Feestje’ (3+)kinderprogramma

Andrea Tran en Gretchen Mallorie, GB 2023, 65 min: Het is tijd voor ‘Peppa’s Bioscoop Feestje!’ Dit jaar viert Peppa Pig dat ze twintig jaar bestaat en ter ere van deze enorme mijlpaal geeft ze het meest epische feest ooit, en al haar vrienden zijn uitgenodigd. (Jij dus. Het hele gezin kan tien afleveringen van Peppa Pig zien die nog nooit eerder vertoond zijn, waaronder de driedelige trouwpartij. En met vijf gloednieuwe liedjes, evenals elf interactieve korte filmpjes, waarin Peppa en haar vrienden in de echte wereld spelen, dansen en zingen, kun je je samen met je kinderen op een heel nieuwe manier met Peppa uitleven. Dus pak je jas en trek snel je schoenen aan, dan kunnen jullie naar ‘Peppa’s Bioscoop Feestje’.
Let op: Bij de voorstelling van vrijdag 16 februari om 10.30 uur is er een gratis pauze-activiteit. Jullie maken een feestje met liedjes, stoelendans en feestmutsen knutselen.

Gewoon Super!

Gewoon super! (6+)

Rasmus A. Sivertsen, Noorwegen 2022, 76 min: Het leven van de elfjarige game liefhebber Hedwig staat op zijn kop wanneer ze veel eerder dan verwacht haar vader moet gaan vervangen als de superheld van de stad. Maar Hedwig is geen superheld; ze is klein, een beetje onhandig en niet sportief. Haar vader daarentegen is groot en sterk en de lievelingsheld van de stad. Al snel realiseert Hedwig’s vader zich dat de nieuwe superheld misschien wel Adrian, het atletische neefje van Hedwig, moet zijn. Teleurgesteld gaat Hedwig op bezoek bij haar oma, die vroeger zelf ook superheld was. De stoere oma ziet mogelijkheden voor Hedwig en is niet voor één gat te vangen. Er ontstaat een onwaarschijnlijk sterk team waarbij Hedwig bewijst dat je ook zonder superkrachten gewoon super kunt zijn.

Minuscule 2 – Het tropisch avontuur (5+)

kinderprogramma
Minuscule 2 Het tropisch avontuur

Hélène Giraud en Thomas Szabo, Frankrijk 2020, 92 min: Als de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming.. de Caraïben! Tijd voor het rescue team om in actie te komen. Een mier, een spin en een lieveheersbeestje belanden zo aan de andere kant van de wereld. Maar komt hun hulp nog op tijd? Een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Ze hebben allemaal hun eigen talenten, maar het belangrijkste is samenwerken. Zelfs de allerkleinste kriebelbeesten laten niet op hun kop zitten.
Let op: Bij de voorstelling op maandag 12 februari om 14.00 en op donderdag 15 februari om 13.00 uur is er een gratis pauze-activiteit: kriebelbeestjes maken van klei en kijken naar kriebelbeestjes.

Praktische informatie

Focus Filmtheater | Audrey Hepburnplein 1 | 6811 EH Arnhem | 088 1900666 (maandag-vrijdag van 9.00-17.00 uur)  Meer informatie hier of schrijf naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen