Vrijwilligersvacature van de week: KinderWijkTeam zoekt begeleiders voor kinderen van het AZC

Foto: Vrijwilligerscentrale Arnhem

Heb jij affiniteit met kinderen? Loop je graag lekker buiten en wil je een bijdrage leveren aan een schonere Leefomgeving?

Kom dan elke maandagmiddag van 15.00 – 16.30 helpen op AZC Groningensingel.

AZC aan de Groningersingel

  • Op het AZC aan de Groningersingel wonen veel kinderen. Iedere maandagmiddag gaan de vrijwilligers van het KinderWijkTeam met deze kinderen op pad. Ze leren spelenderwijs hun wijk beter kennen terwijl ze het zwerfafval op straat opruimen met knijpers. Hiervoor zoeken ze extra begeleiders naast de aanwezige vrijwilligers.
  • Je werkt met de doelgroep kinderen, dus een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk. Deze wordt voor je aangevraagd door de organisatie. Daarnaast is het belangrijk dat je de kinderen iets bij wil brengen. De kinderen komen uit verschillende landen dus het is belangrijk om ze te helpen de taal te leren.
  • Je werkt met een leuke groep vrijwilligers en de doelgroep is ook heel divers. Je bent lekker buiten aan het werk en tijdens je werk krijg je heel veel positieve reacties tijdens het lopen. Dit omdat het werk erg gewaardeerd wordt door andere bewoners. Ook door de bewoners van het AZC wordt het erg gewaardeerd.

Educatief project voor kinderen

Het KinderWijkTeam is een educatief project voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval. De kinderen komen wekelijks bij elkaar in het wijkcentrum, de school of het M.F.C. in hun wijk om samen de handen uit de mouwen te steken voor een schone leefomgeving. Gewapend met knijpers en vuilniszakken trekken ze de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Na tien weken gaan ze met zijn allen op beloningsuitje naar Burgers’ Zoo, Het Openluchtmuseum of Het Watermuseum.

Loop jij op maandagmiddag met hen mee?

Neem contact op met Mike Hoose, (06) 44449851 of via [email protected].

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk: Kijk naar: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl.  Daar vind je onder andere een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen