Donderdag 23 november lezing in het Colofon: ‘De nieuwe Canon van Arnhem’

Foto:

Donderdag 23 november licht historicus Jan de Vries ‘De nieuwe Canon van Arnhem’ toe. Een nieuw geschiedenisoverzicht van Arnhem waarin vanuit nieuwe invalshoeken een completer geschiedenisverhaal van de stad wordt verteld.

Het boek is een grondig gemoderniseerde versie van de canon die hij in 2008 samen met (wethouder) Bob Roelofs schreef.

Praktische informatie

  • De toelichting van ‘De nieuwe Canon van Arnhem’ door Jan de Vries vindt plaats op donderdag 23 november vanaf 19.30-20.30 uur (inloop 19.00 uur) in Boekhandel Het Colofon, Bakkerstraat 56, Arnhem.
  • Vrij toegankelijk, graag aanmelden
  • Meer informatie: hier.

De nieuwe Canon van Arnhem

Een nieuw geschiedenisoverzicht van Arnhem is uit. In ‘De nieuwe Canon van Arnhem’ vertelt Jan de Vries vanuit nieuwe invalshoeken een completer geschiedenisverhaal van de stad. Het boek is een grondig gemoderniseerde versie van de canon die hij in 2008 samen met (wethouder) Bob Roelofs schreef. Het traditionele beeld van de historie van de stad is verrijkt met meer internationale en genderspecifieke aspecten. Zo pleitte in de achttiende eeuw een Arnhemse al voor de afschaffing van de slavernij. In een interactieve presentatie worden de nieuwe invalshoeken van het boek belicht. Welke gebeurtenissen, personen en ontwikkelingen hebben de relatieve tand des tijds overleefd; welke zijn afgevallen en welke zijn erbij gekomen?

Jan de Vries

Historicus Jan de Vries (1955) werkte veertig jaar wisselend als docent-onderzoeker op de Radboud Universiteit Nijmegen en als geschiedenisleraar op verschillende middelbare scholen. Op zijn historische website https://arneym.nl/ en Facebookpagina staan elke dag nieuwe wetenswaardigheden over Arnhems verleden. Daarnaast schrijft hij artikelen en houdt hij geregeld lezingen over uiteenlopende historische Arnhemse onderwerpen en het leven van hertog Karel van Gelre. In 2008 schreef hij samen met Bob Roelofs ‘De Canon van Arnhem’. Twee keer (2006 en 2018) werd hij landelijk onderscheiden voor zijn bijzondere verdiensten voor het geschiedenisonderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen