Kamerkoor Musica Vocale viert 50-jarig bestaan met wereldpremière

Foto: Musica Vocale

Kamerkoor Musica Vocale onder leiding van Rob Vermeulen viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en pakt muzikaal flink uit met het Requiem van Mozart en een wereldpremière. Het lustrumconcert met thema ‘Oud en Nieuw verbonden’ vindt plaats in Arnhem op zondagmiddag 19 november in de Eusebius.

Het concert kan mede plaatsvinden door de steun van het VSB fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Wageningen.

Remco Campert

De wereldpremière van nieuwe composities van Daan Manneke op tekst van Remco Campert en van de jonge componist William Knight op tekst van voormalig Wagenings stadsdichter Ivanka de Ruiter, speciaal gemaakt voor dit lustrum, worden voor het eerst gezongen. Deze composities worden tijdens het lustrumconcert met het ‘Requiem’ van Mozart en ‘Adam’s Lament’ van Pärt ten gehore gebracht. Met deze nieuwe werken wil Musica Vocale als ‘oud’ koor iets nalaten voor de toekomstige generaties.
Musica Vocale wordt begeleid door het orkest The Utrecht Company of Music en terzijde gestaan door een team van jonge veelbelovende solisten.

Jubileumwerken

  • ‘Tij’ van William Knight • tekst: Ivanka de Ruijter
  • ‘Lamento’ van Daan Manneke • tekst: Remco Campert

Kaartenverkoop

Kaartverkoop voor dit concert van Musica Vocale is op 19 november om 15.30 uur in Eusebius, Kerkplein 1, 6811 EB Arnhem.
Meer informatie via www.musicavocale.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen