Gesprek met Jos Palm over ‘Kind van Maria en Mao’ in Het Colofon

Foto: Jos Palm, 2017, Wikipedia.org

Op donderdag 12 oktober gaat schrijver Koos van Zomeren in boekhandel Het Colofon in gesprek met Jos Palm over het boek dat hij schreef. Het heet ‘Kind van Maria en Mao. Het verhaal van een generatie’.

Aan de hand van de geschiedenis van het gezin waarin hij opgroeide vertelt Jos Palm het grotere verhaal over de breuk in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen God verdween uit Nederland.

Over het boekHet Colofon

Palms verhaal is pijnlijk en soms hilarisch. Aan de hand van de geschiedenis van het gezin waarin hij opgroeide vertelt Jos Palm het grotere verhaal over de breuk in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen God verdween uit Nederland. Als kind kleurde hij plaatjes van Jezus en spaarde hij zilverpapier voor de missie. Jaren later plakte hij met zijn twee oudere zussen zegeltjes met het hoofd van Marx erop in het boekje van de toenmalige maoïstische Socialistische Partij. Maria was ingeruild voor Mao. Het is een verhaal over afscheid nemen van een oude vertrouwde wereld die diep in het systeem van hem en zijn generatie zat.

Over de schrijvers

Het Colofon
Jos Palm 2023

Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Eerder verschenen van hem onder andere ‘De vergeten geschiedenis van Nederland’, en ‘Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink’.
Koos van Zomeren (1946) heeft een oeuvre dat bestaat uit meer dan zestig titels. Het bevat literaire romans en autobiografisch proza, verhalen en poëzie, thrillers en essays, columns en reportages. Zijn werk werd bekroond met onder andere de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Natuurbehoud, de Sjoerd Leikerprijs en de Jan Wolkers Oeuvreprijs.

Praktische informatie

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen