Dorpsfeest Velp van Oude Jan tot kasteel Biljoen op 10 september

Foto: Theo Jansen

Het eerste dorpsfeest ‘Rheden 450 jaar’ is op 10 september in Velp. Een grote groep Velpenaren en verschillende verenigingen zet zich voor het Dorpsfeest in.

De gemeente Rheden bestaat dit jaar op de kop af 450 jaar. Dat wordt het hele jaar door gevierd met tal van evenementen. De officiële opening was op 16 april met een zeer geslaagd festijn, inclusief een historische optocht, op Landgoed Avegoor in Ellecom en het naastgelegen sportterrein.

Feesten in alle zeven dorpen van gemeente

Velp bijt op zondag 10 september het spits af. Het feest begint die dag om 11.00 uur bij het kerkje de Oude Jan met een minifestival. Vanaf daar gaan de deelnemers om 12.00 uur naar de Van Spaenallee, de oprijlaan van Kasteel Biljoen, waar de hele middag activiteiten plaatsvinden.

Schuttersfeest en Ringsteken en meer….

Onder meer een schutterswedstrijd (met deelname van koningen en oud-koningen uit alle Rhedense dorpen), ringsteken, een optocht met antieke rijtuigen, kinderspelen, een zweefmolen en een foto-expositie/tentoonstelling van de Velpse verenigingen. Er zijn boerderijdieren en pony’s, er is muziek door diverse muziekvrienden en hoornblazers en bezoekers kunnen een hapje en drankje nuttigen. Ook Arboricultura, de studentenvereniging van de in Velp gevestigde Hogeschool Van Hall Larenstein en mbo-opleiding Yuverta, werkt mee.

Thijs van Leer

Het Dorpsfeest wordt afgesloten met een concert van de Guus Tangelder BigBand, samen met fluitist en toetsenist Thijs van Leer. Het concert wordt de inwoners van Velp aangeboden door de Geërfden van Velp.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen