Midwinterhoorn voor licht, liefde en verbinding op natuurbegraafplaats Koningsakker

Foto: Natuurbegraafplaats Koningsakker

Afgelopen zondag, na het luiden van de tien uur klok bij Abdij Koningsoord in Arnhem, werd door Midwinterhoorngroep Doesburg over de velden van de naastgelegen natuurbegraafplaats Koningsakker de midwinterhoorn geblazen.  Een geluid dat kilometers ver draagt.

Om 9:45 verzamelden nabestaanden en belangstellenden zich bij het ontvangsthuis van natuurbegraafplaats Koningsakker. Onder het genot van warme chocomel, een lekkere koek en de warmte van vuurkorven, werd er eerst wat verteld over de historie van de midwinterhoorn. Daarna maakten ze in groepen een wandeling over de natuurbegraafplaats waar de midwinterhoornblazers boodschappen en signalen via de midwinterhoorn over de velden lieten horen.

Nabestaanden waren dankbaar voor dit momentmidwinterhoorn

“Nu kon ik samen met mijn geliefde man die hier begraven ligt toch nog eens de midwinterhoorn horen, iets dat we altijd samen ondernamen zo tijdens de adventsperiode.”
“Bedankt voor dit mooie moment, zo kunnen we weer even door.”

Historie midwinterhoorn

De midwinterhoorn is een lange, licht gebogen, houten hoorn met een lengte tussen de 120 en 150 centimeter. Over de geschiedenis van het midwinterhoornblazen zijn de meningen verdeeld. Men zegt dat de hoorns vroeger werden gebruikt door boeren om elkaar over lange afstanden boodschappen en signalen door te kunnen geven. De midwinterhoorn wordt tegenwoordig vooral tijdens de adventsperiode gespeeld.

Licht, liefde en verbinding

Het geluid van de midwinterhoorn dat kilometers ver draagt was indrukwekkend op de, anders zo stille, natuurbegraafplaats. De start van een periode waarin de dagen langer worden, waarbij er meer licht is en ruimte voor liefde en verbinding. Vanuit deze gedachte werd afgelopen zondag de midwinterhoorn geblazen op natuurbegraafplaats Koningsakker.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk naar www.koningsakker.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen