Arnhem in Dialoog vanaf 28 oktober tot en met 6 november

Foto: Arnhem in Dialoog 2022

Ook dit jaar organiseren Humanistisch Verbond Arnhem-Rijnstreek en Nivon Arnhem en omgeving samen weer een dialoogtafel in het kader van Arnhem in Dialoog. Arnhem in Dialoog is de lokale variant van de jaarlijkse, landelijke Dag van de Dialoog.

Deze Dag van de Dialoog is komen overwaaien uit de VS, waar men na 9/11 bedacht dat het goed zou zijn om met elkaar in gesprek te gaan, als reactie op de aanslag. De allereerste Dag van de Dialoog in Nederland vond in 2002 plaats in Rotterdam, waarna het initiatief zich over ons land verspreid heeft. Dit jaar valt de Dag van de Dialoog, en dus ook Arnhem in Dialoog, in de week van vrijdag 28 okt tot en met zondag 6 november.

Wat houdt het in?

Een dialoog houdt in dat je met elkaar in gesprek gaat, naar elkaar luistert, je openstelt, vragen stelt en je eigen verhaal met elkaar deelt zonder te oordelen over het verhaal van de ander. Een goede dialoog gaat over de vraag of jij de ander begrijpt, verstaat, en niet over wat je daarvan vindt. Op deze manier kan een verbinding tot stand komen tussen mensen die het inhoudelijk helemaal niet met elkaar eens lijken te zijn.

Wil je meedoen?

“Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt,” Albert Einstein.
Wil je zomaar een keer met een onbekende in gesprek? Met iemand die je anders misschien voorbij zou lopen? Jouw wensen, dromen, ideeën en ervaringen met anderen delen, gewoon omdat het leuk en inspirerend is? Doe dan mee met Arnhem in Dialoog op dinsdag 1 november van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het thema dit jaar is: een nieuw begin maken.
Of op donderdag 3 november van 20.00 uur tot 22.00 uur.
De gesprekken vinden plaats in De Wasserij aan de Molenbeekstraat 26A.
Aanmelden kan via [email protected] of 06 44 19 38 31.
Deelname is gratis.
Het is ook mogelijk op andere locaties aan Arnhem in Dialoog deel te nemen. Voor meer informatie en een overzicht van de tafels op de website https://www.arnhemdialoog.nl/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen