Waarom Ruimtekoers kunst gebruikt bij maatschappelijke opgaven

Foto: Bureau Ruimtekoers

Het was een volle zomer, vol met prachtige ontmoetingen. Bureau Ruimtekoers in Malburgen merkte dat werken met creatieve en artistieke maakvormen is zo aanstekelijk dat deelnemers betrokken blijven.

Inwoners, beleidsmakers en kunstenaars kwamen samen om op een creatieve manier een bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld de energietransitie of het klimaatbestendig maken van het lokale winkelcentrum.

Betrokkenheid is langdurig

Ruimtekoers
Energietransitie

Wat valt er nog meer op?  Zo ontstaan er direct nieuwe mogelijkheden om nog meer mensen de kans te bieden om mee te doen. Het educatieproject Zonnestad gaat op reis naar naar de Rotterdamse wijken. En Malburgers organiseren voor de derde keer op rij een vergroeningsactie op Winkelcentrum De Drieslag.

Hokjes vervagen

Wat valt er op? Ze spreken niet meer van een cultureel en sociaal domein. In het project Zuiderstroom bijvooorbeeld, combineren ze welzijnswerk en artistiek vakmanschap op zo’n natuurlijke wijze dat het een vanzelfsprekendheid is geworden.

Zuiderstroom

Het Grote Wijkdiner

Kom je ook naar Het Grote Wijkdiner in Malburgen? Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september eten buren en andere mensen uit heel Nederland, samen aan lange tafels de lievelingsgerechten van Malburgers. En tijdens het diner treden verschillende Malburgers en artiesten uit heel Nederland op. Na het succes van vorig jaar organiseren ze opnieuw samen met talloze betrokkenen dit participatieve wijkdiner. Eet je mee?

Meer informatie

Voor meer informatie over projecten bij Bureau Ruimtekoers kijk hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen