Kasteel Doorwerth: Top kasteel en leukste uitje?

Foto: Museum Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is één van de vijf allermooiste kastelen van Nederland. Dat bepaalden de 25.000 ANWB-leden die een stem uitbrachten op hun favoriete Nederlandse kasteel.

En nu is het kasteel weer genomineerd door de ANWB, ditmaal voor de verkiezing van ‘het leukste uitje van de provincie’.

Voor ieder wat wils

Kasteel Doorwerth mag gerust de leukste genoemd worden want het biedt zoveel meer naast een gewoon kasteelbezoek. Te doen zijn er speurtochten in en om het kasteel, verschillende tentoonstellingen en stijlkamers, een ommetje rond het kasteel met gids (ook voor mensen met rollator of in een rolstoel) dwalen en speuren tijdens een Escape route, vroegere bewoners tegen het lijf lopen, lekker drentelen door de moestuin en genieten van geuren en kleuren.
Je kinderfeestje vieren met een speciale speurtocht, maar ook wandelen in de uiterwaarden, spelen in de torens bij de zandbak, schaapjes tellen in de boomgaard, genieten van een koffie of thee met iets lekkers, lunch of borrel bij kasteel café de Zalmen. Gewoon: leuke dingen doen, eropuit met het gezin, met vrienden, of met je klas. Kasteel Doorwerth biedt echt voor ieder wat wils.

BeoordelingKasteel Doorwerth

De ANWB stelt een aantal eenvoudige vragen waarmee je kasteel Doorwerth beoordeelt, zoals:

  • Kan je je een dagdeel op en om het kasteel vermaken?
  • orden er eerlijke prijzen gehanteerd?
  • Kan je er goed parkeren?
  • Word je vriendelijk en gastvrij behandeld en hoe vind je de sfeer in en rond het kasteel?

Team Doorwerth doet haar uiterste best hoog te scoren op al deze facetten en wil dan ook zoveel mogelijk beoordelingen ontvangen. Als je de hoogste beoordeling geeft, dan winnen ze zeker!
De vragen beantwoorden kan tot en met 30 oktober 2022 via deze link: https://bit.ly/Doorwerth-LU.
Kunnen ze rekenen op jouw positieve beoordeling en stem?

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth is aan de Fonteinallee 2 in Doorwerth.
Via de A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Helaas is het Kasteel niet bereikbaar per openbaar vervoer.

Geldersch Landschap en Kastelen

Geldersch Landschap en Kastelen beheert natuur, kastelen en landgoederen. Zij beschermen en behouden de karakteristieke rijkdom van Gelderland zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van donateurs, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat zij hun werk kunnen doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen