Museum Arnhem, Focus Filmtheater en ArtEZ presenteren Media Arts Festival Arnhem

Foto: Eva Broekema

Op vrijdag 12 november organiseren Museum Arnhem, Focus Filmtheater en ArtEZ University of the Arts het Media Arts Festival Arnhem (MAFA). Tijdens dit jaarlijkse evenement maken bezoekers in Focus kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mediakunst.

Naast de vertoning van werken op het grote doek bestaat het festival uit inleidingen, interactieve events, presentaties en een expositie met VR-kunst en een game in de foyer.

World Building

Het thema van deze editie van Media Arts Festival Arnhem (MAFA) is World Building: de kunst van het creëren van fictieve werelden. Deze nieuwe werelden bieden de mogelijkheid te vluchten uit de realiteit, te dromen over een nooit te realiseren ideale wereld of juist een mogelijke toekomst te verbeelden. In het festival komen zowel de filosofische en inhoudelijke kanten van het thema aan de orde, als ook het concrete, technische film maken. Het is een hele dag vol mediakunst, gesprekken met makers en VR-installaties in Focus Filmtheater.
De gastcuratoren zijn grafisch vormgever en filmmaker Donna Verheijden en production designer Romke Faber.

Programma Media Arts Festival Arnhem

Het Media Arts Festival Arnhem (MAFA) is een jaarlijks terugkerend evenement in Focus Filmtheater dat de nieuwste ontwikkelingen in de beeldcultuur laat zien. Naast twee filmblokken met werken van ArtEZ studenten en alumni, presenteren gastcuratoren Donna Verheijden en Romke Faber elk een eigen programma. Voor haar programma heeft Donna Verheijden vier films geselecteerd. Een van de kunstenaars, María Molina Peiró, houdt een korte lezing bij haar werk en na afloop is er een QenA met de zaal. Romke Faber presenteert drie makers die samen met hem in de vorm van een zaalgesprek vertellen over hun werk en welke rol world building daarin speelt. Een van de deelnemende filmmakers is de internationaal succesvolle Arnhemse maker Sil van der Woerd, wiens recente video Wasteminster (voor Greenpeace Groot-Brittannië) grote impact had.
Het volledige programma en tickets voor het festival zijn te vinden op www.focusarnhem.nl. De voertaal van de programma’s is Engels.

Over Museum Arnhem

Museum Arnhem vernieuwt en breidt uit. Het museumgebouw aan de Utrechtseweg heropent in het voorjaar van 2022. Er wordt op dit moment gewerkt aan een spectaculaire nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architects. De verbouwing van het museum is live te volgen via museumarnhem.nl/nieuwbouw. Of bekijk de verbouwing vanaf de looproute, geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur op de Utrechtseweg 87.

Over Focus Filmtheater

Focus Filmtheater is in 2018 verhuisd naar het Audrey Hepburnplein, in het hart van de stad, tussen Arnhemse iconen als de Eusebiuskerk, de Sint Jansbeek en Rozet. In vijf filmzalen en een openluchtzaal op het dak biedt Focus een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen. Onder één dak met het filmtheater vind je het ruim opgezette, sfeervolle café-restaurant Focus | Eten + Drinken, dat in een paar jaar tijd is uitgegroeid tot een culturele ontmoetingsplek voor een divers publiek.

Over ArtEZ University of the Arts

ArtEZ is een van de grote kunsthogescholen in Nederland en is gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle. ArtEZ Academie voor Art en Design Arnhem is met achthonderd studenten de grootse academie binnen ArtEZ. De academie heeft een groot aanbod opleidingen op het gebied van kunst en vormgeving. Studenten van Marijke Goeting en Jan Robert Leegte (Design Art Technology), Fleur Lamers (BEAR Fine Art) en Donna Verheijden (Graphic Design) en ArtEZ Alumni zijn betrokken bij het Media Arts Festival Arnhem.

MediaArtsFestivalArnhem
Sil van der Woerd
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden