Otto Tausk dirigeert Brahms’ Derde symfonie en Mendelssohns Vioolconcert bij Phion

Foto: Musis

Chef-dirigent Otto Tausk dirigeert een romantisch symfonisch programma met de Derde symfonie van Brahms, Hänsel und Gretel van Humperdinck en Mendelssohns betoverende Vioolconcert, gespeeld door vioolvirtuoos Timothy Chooi. Dit concert is te beluisteren in Arnhem, Nijmegen, Enschede en Amsterdam.

In Arnhem speelt Phion op 2 oktober om 20.00 uur in Musis.

Zijn souplesse

Phion
Foto: Sarah Wijzenbeek

Otto Tausk, chef-dirigent bij Phion en inmiddels internationaal gevierd dirigent kan zijn kracht, maar ook zijn souplesse kwijt in dit romantische symfonisch programma. Dat begint meteen al goed met de ouverture uit de sprookjesopera Hänsel und Gretel van Humperdinck. Minstens even betoverend is Mendelssohns enige Vioolconcert, zeker als het gespeeld wordt door de jonge vioolvirtuoos Timothy Chooi. “Zijn muzikaliteit is gevoelig, maar nooit sentimenteel,” schreef de Canadese pers over deze laureaat van de fameuze Koningin Elisabethwedstrijd van 2019.

Vrijheid blijheid

De Derde symfonie is veruit de vrolijkste die Brahms in zijn leven componeerde. Verliefd op een mooie jonge zangeres, maar ook opgelucht dat het op niets uitliep en hij vrijgezel kon blijven, was zijn motto voor het stuk Frei aber froh. Het is de basis voor deze montere symfonie van vrijheid blijheid. Maar ondanks al het majeur klinkt er zo nu en dan een vleugje weemoed door, alsof Brahms wil zeggen dat vreugde en melancholie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Een schitterende symfonie, waarmee Otto Tausk zijn tweede seizoen als chef-dirigent bij Phion opent.
De kaarten kosten €35,00. Voor meer informatie en het kopen van kaarten zie www.phion.nl.

Coronatoegangsbewijs

Het concert vindt plaats onder de dan geldende coronamaatregelen. Bij binnenkomst wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs, een geldige QR code vanuit de CoronaCheck-App of een geprinte versie hiervan, mogelijk in combinatie met een legitimatiebewijs.
Meer informatie hierover is te vinden op Musis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen