Opening expo Feestaardvarken tijdens Arnhemse Uitnacht 

Foto: Rozet

Op de lege plek die het Feestaardvarken aan het Bartokplein achterliet, was op vrijdag 3 september om 17.00 uur de expositie Feestaardvarken, het getekende leven geopend. Dat gebeurde tijdens de Arnhemse Uitnacht.

Tekenaar Rosa Helldorfer, schrijver Sebastiaan Mets en bedenker Angelique van Haeren wekten het beeld van Florentijn Hofman tot leven in prenten en korte verhalen. Op zes levensgrote prenten is te zien hoe het onlangs verhuisde aardvarken op avontuur gaat door de stad, en met zijn vriendin Louise de heremietkreeft andere beelden bezoekt.

Vooraf

Het Feestaardvarken is een kunstwerk van Florentijn Hofman, dat Burger’s Zoo op 12 september 2013 schonk aan de gemeente Arnhem ter ere van zijn 100-jarig bestaan en werd direct door Arnhemmers omarmd. Het Feestaardvarken zou drie jaar blijven slapen in het Bartokpark, maar het werden er acht.
!1 juni werd het Feestaardvarken uit elkaar gehaald en naar Burgers‘ Zoo gebracht. Het moest wijken voor woningbouw in het Bartokpark. Maar volgens kunstenaar en maker Florentijn Hofman waren het acht mooie jaren. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe plek voor het dier.

Prenten waren eerder te zien

Dezelfde levensgrote prenten van de expositie waren eerder te zien in de bibliotheekvestigingen van Rozet. Het traject is ondersteund door het project Rozet Komma, dat bijzondere initiatieven uit de stad een podium biedt.

Voor meer informatie

Voor meer informatie zie Opening expositie Feestaardvarken (rozet.nl). 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden